Toate plantele pe care lucrez sunt pe radacina proprie si sunt crescute din seminte.

![]() |
|
||||||||||||
|
Ariocarpus kotschoubeyanus v macdowellii cultivarAriocarpus kotschoubeyanus v macdowellii cultivarDe mai multi ani lucrez la crearea unui cultivar de A k macdowellii care lastareste constant si abundent. Polenizez controlat si selectiv anumite plante, am deja copii floriferi care incep sa lastareasca si sper sa reusesc sa obtin exemplare care lastaresc si care isi transmit aceasta insusire.
Toate plantele pe care lucrez sunt pe radacina proprie si sunt crescute din seminte. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cactus wizard
Re: Ariocarpus kotschoubeyanus v macdowellii cultivarImpresionantă munca depusă, Cristi. Îți urez mult succes cu acest proiect.
Re: Ariocarpus kotschoubeyanus v macdowellii cultivare superb cultivarul tau,din 2014 am si eu un exemplar de la tine ,creste dar inca nu vrea sa infloreasca.
Re: Ariocarpus kotschoubeyanus v macdowellii cultivarLa asa o colectie mare si impresionanta, ingrijita de persoane pricepute este de asteptat si aparitia unor cercetari scrise in domeniu. Aveti plante deosebite in colectie, nu trebuie dacat timpul necesar pentru observarea si studierea lor. Rezultatele obtinute in urma experientelor ar trebuii puse pe hartie si sa apara intr-o revista, daca nu se poate in tara o traducem pentru o revista din strainatate.
Re: Ariocarpus kotschoubeyanus v macdowellii cultivarCand avem de a face cu o astfel de planta trebuie neaparat sa vorbim despre radacina plantei. In general plantele din genul Ariocarpus se prezinta cu radacini pivotante, relativ scurte, ingrosate puternic. Avand in vedere aceste plante un fel de polycephalum,care cred ca au radacini impresionante, importanta radacinii bine dezvoltate este si mai mare. Contactul cu solul trebuie sa fie cat mai mare,ghiveci suficient de mare,astfel radacina plantei este mai extinsa. La transplantarea urmatoare ar fi interesante si cateva poze cu radacinile plantelor. Pe una din poze pe langa ca este o planta lastarita, se vede si o parte destul de mare cristata a plantei. Intr-un cuvant, se pare ca solul Mineral Marvel isi arata calitatile si de aceasta data.
Re: Ariocarpus kotschoubeyanus v macdowellii cultivarDa, toti au radacini voluminoase, unele sunt ramificate. Pe cele mai tinere le voi transplanta la primavara si daca nu voi uita, le voi face poze. Sa trecem doar cu bine peste iarna care va veni!
cactus wizard
Re: Ariocarpus kotschoubeyanus v macdowellii cultivarcum vrei sa-l desparti la primavara?
Re: Ariocarpus kotschoubeyanus v macdowellii cultivarNu ii despart. Plantele mutante mai tinere trebuie transplantate :-)
cactus wizard
Re: Ariocarpus kotschoubeyanus v macdowellii cultivarIata un alt exemplar fabulos, dupa parerea mea, gasit pe net.
Re: Ariocarpus kotschoubeyanus v macdowellii cultivarPlanta e superba, dar nu stiu care e treaba cu radacinile astea expuse la lumina. Ariocarpusilor nu le prieste aceasta dezgolire a radacinilor si probabil ca e doar pentru show sau fotografie fiindca, pe termen lung, planta poate muri daca e crescuta astfel.
Din poza nu reiese clar daca e o planta sau un grup de plante vecine care si-au impletit radacinile. cactus wizard
|