Lithops

Avatar utilizator
Pyro
Mesaje: 67
Membru din: Mar, 08 Mar 2016 16:33
Localitate: Bucuresti

Re: Lithops

Mesaj de Pyro » Sâm, 27 Aug 2016 23:04

Doar la suprafata e asa, sub stratul asta e amestec. In orice caz, folosesc si ingrasamant.
O fi fost mai cu probleme, cine stie, poate isi revine si el :)

vali_m
Mesaje: 11
Membru din: Dum, 01 Sep 2013 08:07
Localitate: Arad

Re: Lithops

Mesaj de vali_m » Dum, 28 Aug 2016 21:18

Problema cu lithopsii e ca nu sint adaptati la emisfera nordica. Caldura vara e foarte periculoasa, mai ales soarele direct in mai-iunie, Se pot arde si numai de la soare direct in citeva ore. Daca mai adaugam si putina apa se se fac supa de ceapa.
Primii mei litopsi au fost de la supermaket si i-am lasat sub cerul liber, relativ semiumbra, Un sfert au apucat toamna, chiar au inflorit. restul au disparut prin moarte subita dupa diverse ploi. Din pacate, nici suprviaetuitorii nu au apucat primavara, erau prea umflati de apa din toamana deja, cred. Au putrezit pe rind fara avertiment, tot repede, ca vara.
Acum ii tin vara in cel mai racoros loc din sera si iarna in balcon inchis orientat sud-vest. chiar is asa, e imposibil ca sa aiba vara si lumina si racoare, deci au tendinta sa se alungeasca. iarna chiar in cel mai insorit din balcon, tot nu au ultraviolete din cauza geamului si ziua oricum e scurta iarna si soarele bate oblic, nu vertical ca in Africa de sud. Niciodata lithopsii mei nu vor arata ca in habitat si pot putrezi la orice greseala de udare sau iluminare. Litopsii cer rabadare si atentie, parerea mea.

Avatar utilizator
dana rusu
Mesaje: 135
Membru din: Sâm, 08 Iun 2013 07:38
Localitate: lungesti galati

Re: Lithops

Mesaj de dana rusu » Lun, 29 Aug 2016 09:42

sunt superbe plantutele,eu n-am putut sa ma acomodez cu ele si le-am pierdut de fiecare data. :nu:

Avatar utilizator
Nick
Mesaje: 159
Membru din: Joi, 22 Mar 2012 08:55
Localitate: Galati

Re: Lithops

Mesaj de Nick » Lun, 29 Aug 2016 10:12

Incercati sa obtineti plantele din seminte. Se vor adapta la conditiile oferite bineinteles cu respectarea perioadelor de udare. Eu am plante din seminte din 2012 si accepta udari usoare saptamanale sau mai rare si soarele ucigator de la vest, in balcon inchis. Cele care au rezistat dupa iesirea din seminte s-au adaptat la conditiile din zona si nu fac mofturi. Nu am pretentia sa infloreasca imi este suficienta frumusetea plantelor in sine.

Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii generale”