Pagina 1 din 1

Euphorbia ?

Scris: Mie, 26 Apr 2017 12:53
de Roxana
Am cumparat aceasta planta sub denumirea Euphorbia bupleurifolia × E. suzannae dar nu arata deloc tipic. Se vad clar zic eu caractere de E suzannae dar frunzele sunt mari comparativ cu exemplarele tipice de Euphorbia x japonica. Sa fie euphorbia incrucisata cu altceva? Sau o suzannae incrucisata cu o japonica? Pe de-o parte imi pare rau pentru ca nu pare a fi ceea ce am platit (japonica) dar pe de alta parte mi se pare interesanta planta.


Re: Euphorbia ?

Scris: Mie, 26 Apr 2017 19:47
de Maranta
Buna seara ,

Euphorbia loricata...?

Re: Euphorbia ?

Scris: Mie, 26 Apr 2017 20:53
de Roxana
Buna seara! Multumesc pentru opinie, cred ca aveti dreptate. Dupa putina documentare, se pare ca in conditii bune, in cativa ani poate fi un exemplar frumos de avut in mini colectia mea de suculente.

Re: Euphorbia ?

Scris: Mie, 26 Apr 2017 21:16
de Maranta
Buna seara,

Am in colectie 3 plante cu locatie diferita , le place soarele , pentru a ramane in forma normala....fara soare din plin planta se etioleaza foarte repede si nu mai este asa frumoasa...atentie la udare ( udati pe langa peretii ghiveciului nu la baza plantei ...rare udarile )....si atentie la substrat ( nu exagerati cu partea organica...)

Re: Euphorbia ?

Scris: Mie, 26 Apr 2017 21:47
de Roxana
Deocamdata nu am la indemana decat niste substrat universal din comert(deci turba) amestecat cu perlit(cam 30%). Cat de des ar trebui udata? O sa schimb cat mai repede posibil substratul si o sa ii schimb locatia. Multumesc pentru sfaturi!

Re: Euphorbia ?

Scris: Joi, 25 Mai 2017 11:11
de Roxana
O luna mai tarziu :)

O tin intr-o inauntru deocamdata, pe un pervaz spre sud si o ud cam la o saptamana si jumatate, doua saptamani, de jos in sus. Pare sa ii mearga bine deocamdata.

Re: Euphorbia ?

Scris: Vin, 26 Mai 2017 17:55
de AlexandruDragomir
Bună, Roxana.
Se vede că îi place la tine. Succes în continuare cu ea ^ ^