[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 580: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 636: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Cactusi net • Buna tuturor!
Pagina 1 din 2

Buna tuturor!

Scris: Mar, 01 Iul 2014 21:50
de simi
Ma bucur sa intalnesc pasionati de cactusi si suculente!
Eu sunt intr-o continua descoperire a plantelor (ca un copil in fata unei cutii imense cu bomboane!), iar anul acesta m-am indragostit si de cactusi (m-am molipsit de la crysss :buchet:
Deocamdata atata, pana ma mai dumiresc ce topic-uri sunt, si am de citit o multime de informatii utile!

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 11:57
de Liviutz
Bine ai venit !

Poate ne spui cateva vorbe despre tine si plantele tale, sa stim cum putem sa te ajutam ... :smile:

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 14:14
de simi
Cateva cuvinete: primul cactus care m-a vrajit (asta acum "o mie de ani" cand nu exista nici ideea de Net, deci nici informatii prea multe daca nu stii cui sa le ceri) a fost o Schlumbergera despre care am fost informata ca se numeste "Craciunita" atunci cand mi-a fost pusa in brate de o prietena care dorea sa scape de ea :smile:. Eu nu prea am stiut decat sa o pun undeva la soare (cat aveam in camera cu expunere vestica) si s-o ud cum udam si celelalte plante (hoya carnosa, muscate, etc.). Shedea frumos Craciunita mea, vietuia si ea. La un moment dat m-am mutat si ea cu mine, dar acum avea lumina mai multa (de, era cu vedere sudica!) si spre marea mea surprindere a inflorit :veselie1:
Nu am o poza de atunci, dar cam asa infloreste http://s1mona.sunphoto.ro/cactusi/81836172.
Dar primul cactus adevarat pe care mi l-am cumparat a fost unul pe care scria Gymno Brasil?
http://s1mona.sunphoto.ro/cactusi/81836193
dar l-am botezat eu Ochisori galbeni.

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 16:48
de Liviutz
Ochisorii sunt ai lui Notocactus uebelmannianus - dar ce o sa te faci cand o devina un mutant cu 3 sau mai multi ochisori ? :grin:

Ce sa zic, ai inceput bine, si o sa fie si mai bine cand o sa arunci alelalte buruieni ca sa ai loc de mai multi cactusi :grin: !
Ca sa ai si tu ceva de genu' :

Imagine

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 17:10
de Alex
Buna simi,

bine ai venit!

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 18:13
de simi
:razz: superba poza Liviutz! Eu n-am nicio sansa la asa ceva decat daca imi schimb apartamentul ca singura mea fereastra spre sud este asta:
DSC04396.JPG
DSC04396.JPG (419.05 KiB) Vizualizat de 2087 ori
..restul ferestrelor sunt pe est sau vest. Asa ca este preferabil sa ma consolez cu suculente si alte plante mai putin "infometate de soare"

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 18:17
de simi
Multumesc tare mult ca m-am dumirit si eu ce minunatie am avut! deci Notocactus a avut si trei ochi :lol:
http://s1mona.sunphoto.ro/cactusi/81836201

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 18:18
de kindwill
Buna simi,
Bine ai venit!
Sunt curios daca nu cumva poti creste si cactusi in regim de lumina artificiala (neon, leduri, habar nu am) cu putin efort?

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 18:21
de simi
:lol: Mai mult ca sigur ca la cat de adaptabili sunt cactusii s-ar descurca si la lumina artificiala, intrebarea ar fi: ma descurc eu cu factura de ENEL :nebun:

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 18:25
de kindwill
Daca neonul produce lumina cu un spectru cat de cat folositor pentru cactus nici nu vei simti factura iti garantez (3-4 Watt). Dar acum nu stiu cat de folositoare e lumina de neon, am avut orhidei care cereau fie lumina naturala fie bec incandescent destul de puternic.. Dupa planta acum :)

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 18:32
de simi
Ma faci sa incerc. Intrebarea cam cate ore de lumina are nevoie cel mai nepretentios dintre cactusi ...de fapt care este cel mai nepretentios ca asta n-am apucat sa citesc :oops:

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 18:43
de kindwill
La aceasta intrebare si eu sunt curios sa aflu raspunsul, pentru cunostintele mele generale (am fereastra la sud :D, ce fereastra! tot balconul)

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 19:32
de Sabine
simi scrie:Cateva cuvinete: primul cactus care m-a vrajit (asta acum "o mie de ani" cand nu exista nici ideea de Net, deci nici informatii prea multe daca nu stii cui sa le ceri) a fost o Schlumbergera despre care am fost informata ca se numeste "Craciunita" atunci cand mi-a fost pusa in brate de o prietena care dorea sa scape de ea :smile:. Eu nu prea am stiut decat sa o pun undeva la soare (cat aveam in camera cu expunere vestica) si s-o ud cum udam si celelalte plante (hoya carnosa, muscate, etc.). Shedea frumos Craciunita mea, vietuia si ea. La un moment dat m-am mutat si ea cu mine, dar acum avea lumina mai multa (de, era cu vedere sudica!) si spre marea mea surprindere a inflorit :veselie1:
Nu am o poza de atunci, dar cam asa infloreste http://s1mona.sunphoto.ro/cactusi/81836172.
Dar primul cactus adevarat pe care mi l-am cumparat a fost unul pe care scria Gymno Brasil?
http://s1mona.sunphoto.ro/cactusi/81836193
dar l-am botezat eu Ochisori galbeni.
Superbe flori ai! Unde ai loc sa le tii pe toate?

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 20:06
de simi
Multumesc frumos pentru primirea calduroasa!
Sabine sa stii ca intrebarea asta (Unde le mai tin??) mi-o pun in fiecare zi :grin: ...si tot mai ochisem pe la topicul de Licitatii vreo doua-trei...

Vlad ai tot balconul spre sud!!! :jos-palaria: inseamna ca in curand o sa fie o adevarata expozitie la tine!

Re: Buna tuturor!

Scris: Mie, 02 Iul 2014 20:15
de kindwill
Am impresia ca m-am grabit. Nu vreau sa umplu balconul cu cactusi bolnavi de la supermarketuri sau florarii de cartier. Pot spune ca mi-am invatat lectia si ca va dura o viata de om sa o termin :wink: poate chiar mai mult. Oricum sunt constient ca balconul nu este un spatiu corespunzator pentru o colectie. In 2 ani cu putin noroc sper sa ma mut la casa, cum se imbina toate nu? Cu putin noroc