[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 580: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 636: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Cactusi net • Cerinte fata de sol si achizitionare de cactusi
Pagina 1 din 1

Cerinte fata de sol si achizitionare de cactusi

Scris: Mie, 18 Oct 2017 17:43
de Daniela
Buna ziua,
Sunt nou venita pe site dar si in lumea teposilor.
Am mai multe intrebari si deoarece nu cunosc harta site-utlui, vizavi de subiecte, im voi cere scuze pentru amestecul intrebarilor (temelor).
1. Am cumpart trei cactusi (import Olanda) si voi vrea sa imi fie identificati si sa imi spuneti ce cerinte au vizavi de conditiile de viata - sol, lumina, apa.
2. Intr-un clip, in limba spaniola, se vorbea de nisip amestecat cu sol si muschi de pamant. Ce parere aveti despre aceasta combinatie si de folosirea muchiului de pamant? Nu am reusit sa identific specia, dar ma voi interesa.
3. Stiu ca in urma arderii buruienilor se obtine cenusa cu substante minerale esentiale pentru plante, care se folosesc, de obicei, in gradini. Ce parere aveti despre folosirea acestei cenusii la cactusi?
4. As dori sa achizitionez, pana de Craciun, specii de cactusi, in general sferici dar si gen columnari, insa de dimensiuni mici. Cione are de vanzare. Precizez ca sunt din Constanta (aici nu am gasit colectionari de cactusi) si ca ii voi tine in balcon inchis cu vedere spre nord.

Astept raspunsuri din partea membrilor acestui site.

Re: Cerinte fata de sol si achizitionare de cactusi

Scris: Mie, 18 Oct 2017 19:45
de Cristi
Buna ziua si bun venit!
Va rog sa plasati diferitele mesaje la sectiunile forumului destinate. Avem sectiuni de sol, de identificarid e cactusi, de bazar cu cereri si oferte de plante.
Va multumesc!

Re: Cerinte fata de sol si achizitionare de cactusi

Scris: Mie, 18 Oct 2017 23:17
de AlexandruDragomir
Bună seara, Daniela.
Bine ai venit pe forum.

Forumul este structurat bine și nu cred că vei avea dificultăți în a găsi secțiunile.
Uite câteva scurtături către ce ai nevoie :

viewforum.php?f=8 pentru sol
viewforum.php?f=7 alte sfaturi

Creezi un topic nou etc.
Dar până una alta: să nu pui cumva cenușă la ei!

Numai de bine.
Alexandru Dragomir

Re: Cerinte fata de sol si achizitionare de cactusi

Scris: Joi, 19 Oct 2017 12:57
de @lexx
Buna Daniela,

Si eu am adunat o colectie mica in ultimii 2 ani, ghidandu-ma dupa toate informatiile de pe acest site.

Sfatul meu este, inainte a posta intrebarile tale sa citesti topicurile cele mai importante de pe site: solul, transplantarile, iernarea etc. Vei obtine astfel o serie de informatii complete si foarte utile. Documentarea este foarte importanta si necesita timp si rabdare. Apoi vei avea intrebari mai concrete/punctuale si mai putin generale.

Cat despre balconul inchis cu orientarea spre nord, nu este o situatie tocmai potrivita pentru cactusi. Eu as recomanda mai degraba unele suculente. Cactusii au 4 mari nevoi pentru a se dezvolta armonios: lumina, sol, ventilatie si umiditate. In balconul nordic si inchis cu siguranta lumina si ventilatia nu vor fi corespunzatoare. Chiar si daca vor supravietui, cactusii nu se vor putea dezvolta optim, dupa parerea mea. Vor creste etiolat si vor avea epiderma si spinatia afectate. Daca as fi in locul tau as planta bromeliacee sau unele suculente mai putin pretentioase.

Mult succes,
Alex.

Re: Cerinte fata de sol si achizitionare de cactusi

Scris: Dum, 10 Dec 2017 15:18
de George
Cum a spus și Alex, dacă aveți balconul cu orientare spre nord, va fi foarte dificil să creșteți cactuși. Eventual să aveți câteva specii cu cerințe mai mici față de lumină (citiți în secțiunile corespunzătoare), dar și cu aceștia va fi mai complicat decât dacă ați fi avut lumina. o idee: Dacă nu vă deranjează, puteți găsi un mic spațiu adecvat creșterii cactușilor la țară la bunici, la o rudă, o prietenă, etc. unde să mergeți în timpul liber să-i îngrijiți/ admirați. Singura limită/ problemă înainte de a merge pe varianta propusă de mine, va fi discuția cu persoana ce vă ține cactușii în ”chirie” privitor la spațiul pe care îl poate oferi plantelor pe timpul iernii (suprafața camerei de iernat) și temperatura din zilele cele mai geroase, care e preferabil să nu scadă sub 2-3 grade Celsius cu plus. Succes în crearea colecției !!