Probleme forum

Avatar utilizator
Ovidiu
Mesaje: 348
Membru din: Sâm, 14 Iul 2012 07:24

Probleme forum

Mesaj de Ovidiu » Vin, 27 Iul 2012 23:43

Salut

Nu stiu daca mai e vreun topic unde sa se anunte problemele tehnice.
Am pus niste fotografii cu opuntii in galerie.
La una, nu stiu cum mi-a scapat sa trec genul 'Opuntia'
Am vrut sa editez datele si sa completez genul dar vad ca forumul nu ma lasa si daca accesez 'Editeaza datele' revin la pagina 1 a Galeriei.
Care ar fi problema? Nu procedez corect, ori ceva nu functioneaza cum trebuie?

Un alt aspect. Poate aici nu am studiat destul.
Cand incarc mai multe poze dintr-un acelasi grup. Mi-ar place sa pot seta fix, locatia, colectia, anul, genul, nume fotograf incat sa nu mai trebuiasca sa tot completez casutele. E drept calculatorul memoreaza si cu clik se deschide o lista verticala de optiuni cu ce am mai completat inainte, dar tot e greoi cand sunt mai multe poze.
E vreo posibilitate de setare fixa pentru o sesiune de lucru?

'Colectia' e o rubrica mai ciudata cand e vorba de plante din habitat. Am preferat sa trec 'Habitat'

Daca tot am inceput sa mai adaug niste sugestii. Poate vor putea fi posibile candva.

Cred ca ar fi interesant daca s-ar putea selecta deschiderea galeriei si dupa numele colectionarului.
Cred ca ar fi binevenita si posibilitatea deschiderii galeriei pentru o singura specie dintr-un gen anume.
Poate ar fi buna si o alta eticheta la fotografii unde sa fie trecut numnele varietatii, cultivarului ... Eticheta cu numele speciei ramand strict pentru epitetul numelui botanic. Asta ar rezolva problema cautarii dupa eticheta daca este o posibilitate tehnica de setare a afisarii doar a unei specii. Adica selectia necesara pentru deschiderea unei galerii complete a unei specii indiferent daca are sau nu adaugirea de varietate sau cultivar.

Sigur in cazul in care nu sunt extensii de varietate, cultivar ... eticheta ramane necompletata.

Avatar utilizator
Gino
Mesaje: 566
Membru din: Mar, 31 Ian 2012 18:21
Localitate: Bucuresti

Re: Probleme forum

Mesaj de Gino » Sâm, 28 Iul 2012 15:57

Salut Homo photograficus

Este foarte bine ca scrii si pui anumite probleme, asta inseamna ca iti pasa de acest site.
Ne-ar bucura pe mine si pe Cristi, dar cred ca si pe ceilalti membrii, sa stim ca dorinta ta si atasamentul fata de gruparea noastra nu sunt efemere...
In acest sens voi incerca sa raspund problemelor ridicate de tine.
Toti membri pot incarca fotografii numai in sectiunea “ Tranzit “
Si ca sa lamurim lucrurile din start pentru cine nu stie, galeria este structurata in acest moment in felul urmator, dealtfel vizibil daca stii unde sa faci click-ul de rigoare .
- Tranzit
- Cactusi
- Suculente
- Colectii / colectionari
- Stapeliade
- Plante in natura
- Alte plante
- Neidentificate
- Altele
Dupa incarcarea fotografiilor la sectiunea tranzit, singura accesibila tuturor, numai eu si Cristi putem modifica datele respectivelor fotografii si le putem trimite la sectiunile unde isi au locul.
Cu aceasta ocazie imi cer scuze personal dar si in numele lui Cristi pentru faptul ca nu toate fotografiile ajung in sectiunile principale si nu toate ruleaza pe prima pagina a site-ului.
Va rugam sa nu ne intelegeti gresit.
Fotografiile de calitate, sau cat de cat acceptabile, cu denumiri corecte vor fi promovate fara retinere indiferent de cine le trimite si vor face parte din sectiunile galeriei.
Restul vor ramane in sectiunea “tranzit”
Vom vedea mai tarziu ce se va intampla.
Probabil ca periodic va trebui sa reorganizam, dar nu este cazul pentru moment.
Incarcarea fotografiilor este mai dificila cu Explorer si mai facila cu Mozilla.
La incarcarea cu Mozilla prin click-uri se poate incarca mult mai repede, sistemul retinand datele anterioare introduse.
Ovidiu, tu esti o pasare rara, si daca ne-am fi gandit ca vei veni alaturi de noi si mai ales ca ne vei delecta cu fotografiile unor plante din habitat, atunci sigur am fi creat o sectiune cu plante din habitat.
Sectiunea actuala “ plante in natura”, este nesatisfacatoare pentru pozele trimise de tine, decat in masura in care nu este vorba de cactusi si suculente.
In acest sens :
Trimite cate fotografii doresti tu cu cactusi si suculente din habitat, iar noi vom incerca sa facem sectiunea respectiva.
O astfel de sectiune este utila si foarte bine venita, cu siguranta.
Si pentru ca stiu ca ai foarte multe alte fotografii ce merita a fi vazute, nu ezita sa le incarci aici, vedem noi mai apoi cum le incadram sau daca este cazul sa facem alte sectiuni in galerie.
Eu n-am renuntat la proiectul inceput impreuna cu Ionut pe Stapelia, ba din contra, acest proiect poate sa prinda viata aici unde conditiile sunt mult mai favorabile .
Sigur ca m-as bucura sa participe si Ionut, pentru ca stie multe lucruri despre plante si animale, dar si pentru ca, sunt convins, are fotografii interesante....si multe lucruri de povestit.
Sa revenim la raspunsuri.
Din galerie se pot selecta :
- Numele unui utilizator si se pot vedea toate fotografiile din galerie ale respectivului.
- Se poate deschide un gen, indiferent ale cui sunt fotografiile
Deschiderea dupa specie nu mi se pare o oportunite in acest moment si nici nu cred ca ar fi o optiune de cautare...dar ramane in vederile noastre pentru viitor.
Problema denumirilor vechi / noi, nu ne propunem sa o abordam in acest moment.
Daca cineva incarca o fotografie in “tranzit” cu denumirea “ Chamacereus silvestrii, sa zicem, denumirea nu va fi modificata.
Sunt situatii si situatii, vom incerca sa le abordam pe fiecare separat.
Pentru fotografiile din habitat vom incerca sa facem o sectiune separata, chiar daca nu vom avea denumirile plantelor respective.
Este foarte important pentru toti iubitorii si colectionarii de cactusi si suculente sa vada cum cresc plantele in natura.
Si pentru ca esti dispus si amabil sa contribui la zestrea de fotografii a acestui site, noi iti multumim ! :aplauze2: :jos-palaria:
Gino

Avatar utilizator
Ovidiu
Mesaje: 348
Membru din: Sâm, 14 Iul 2012 07:24

Re: Probleme forum

Mesaj de Ovidiu » Sâm, 28 Iul 2012 18:20

Salut Gino

De vreme ce m-am inscris normal ca imi pasa unde sunt inscris. :laugh:
Cum am spus la prezentare prezenta mea va fi sporadica ceea ce nu inseamna efemer. Poate sa lipsesc si o luna sau uneori si mai mult dar asta nu inseamna efemer.
Sigurul lucru care m-ar bloca ar fi ca Administratorii sa nu respecte regulamentul :laugh:
Poate voi scrie ceva mai mult despre asta la topicul despre libera exprimare, dar nu aici ca nu e cazul. Am punctat astea doar pentru ca ai adus vorba.

Deci:
1. Am crezut ca devreme ce am butonul cu "Editeaza datele" puteam singur corecta.
Cred ca ar trebui lasata fiecaruia posibilitatea sa-si editeze datele informationale despre poza. Desigur nu e vorba de tipul galeriei. Si timpul vostru e limitat si nu veti face fata sa tot corectati.

2. Selectarea pe specii poate fi intersanta cel putin din doua motive:
a) Vizualizarea a cat mai multe specimene din aceiasi specie astfel incat sa se observe diferentele ce apar normal in cultura (functie si d etipul de cultura) sau in natura, chiar daca nu sunt diferente care sa impuna diferentierea pe varietati, cultivaruri, field number etc.
b) Vizualizarea a specimene care difera fie sub aspectul varietatii, cultivarului sau a field numer-ului. Si multi colectionari au specii cu field-number.
Uneori diferentele sunt mari incat cu greu ai admite ca e vorba de aceiasi specie.

- E bine de pus, daca e posibil, o a treia eticheta pentru acestea de pe acum. Cand galeria va creste tot mai mult, va deveni practic imposibil, teoretic posibil dar care prevede o munca ce cere atat de mult timp incat va taia orice chef de a o mai face. Chair daca nu se face posibila acum selectia dupoa specie, aceasta eticheta ar lasa portita libera pentru viitor.

3. Problema numelor diferite, adica a sinonimelor.
Teoretic ar putea fi rezolvata prin programare incat pentru afisarea unei galerii virtuale dedicate unui gen (sau specie daca va fi cazul) cautarea imaginilor sa se faca nu strict dupa eticheta unei plante ci dupa o lista de etichete care inglobeaza numele sinonime. Asta teoretic, practic, pe forum, nu stiu daca e posibil. Dar in ultima instanta cine vrea sa caute mai aparte, poate face cautari succesive folosindu-se de listele de sinonime ce le are. Oricum sistematizarea nu s-a incheiat si vor mai fi modificari.

4. Proiectul cu Ionut. Ionut e un tanar entuziasmat fata de natura. "Proiectul" inceput cu el in alta parte. E singurul caruia i-am spus atunci mult mai devreme, cand puneam fotografii cu fauna si flora, ca scopul meu e altul si nu de a face o baza de date universala flora si fauna si nici macar una mai restransa. Scopul meu a fost de a aduce o anume relaxare printr-un anumit mod de petrecere a timpului liber. In parte cred ca am reusit si unii au descoperit ceea ce vroiam sa zic desi n-am spus-o direct. Sigur acolo l-am numit ulterior "complot" :grin: Dar daca Ionut ar fi aici si si-ar aminti ar putea confirma ca i-am zis ca domeniul principal al forumului si anume stapeliile este cel care trebuie sa fie si sa ramna no.1.

Proiectul Flora si Fauna e utopic E imposibil de facut prin doar cativa membrii. Se poate face aici o sectiune privind Flora si Fauna Romaniei. Restul sunt curiozitati pentru majoritatea membrilor.
Insa cred ca e bine venita o sectiune, o relaxare, dar nu un proiect.

Daca e dorinta de a contribui la un proiect, trebuiesc cautate situri anume dedicate unor baze de date privind flora si fauna. Si cred ca forumul ar trebui sa sustina aceasta. Sunt situri unde si doar o fotografie e contributie valoroasa care va dainui in timp.
Sunt situri unele finantate de entuziasti altele finantate de institutii cum sunt universitatile si altele organisme.
La astfel de situri contribuie mii de oameni. Unii doar cu o poza altii constant ajungand la contributii de mii de poze. Unii sunt amatori, altii profesionistii iar unii doar simpli trecatori care au vrut sa aduca o contributie atuci cand au fotografiat ceva anume fara a fi insa pasionati de subiect.
Datele sunt stocate si folosite la intocmirea de harti de distributie, comparatii specimene din zone diferite si multe altele ...
In fine probelma e complexa. Satisfactia de a pune poze acceptate pe astfel de situri e mare daca chiar vrei sa duci o contributie care vorba ta sa nu fie efemera. Desi pana la urma efemere-s toate, dar astfel de situri au sansa la o viata mult mai lunga caci nu depind de durata de viata pasional /activa a unor administratori.
Sunt si situri care au inceput ca o initiativa privata si in final, cand volumul de date si costurile au devenit prea mari au fost preluate de universitati si ele sunt administarte voluntar prin munca a zeci de specialisti.
De fapt stiu concret doar un singur site de acest gen inceput ca particular si preluat de o universitate.

4. Ceea ce am propus sub titlul gazetaresc de "propunere indecenta" e forma prin care sa se dea o anumita "personalitate" forumului acesta care are ca obiect principal cactusii. Forumuri de cactusi sunt multe in lumea asta. Pentru diferentiere trebuie sa aduci un plus in domeniul principal. Nu vorbesc de celelalte aspecte care diferentiaza acest forum.
Plusul ce l-am propus consta in sistematizare la anumite parti. Sistematizare care ar concentra o anumita informatie. Informatie la care oricine poate contribui. Cu poza, cu o intrebare ....
Nu poti sustine un forum cu articole. Oricum articolele cu adevarat viabile in timp sunt pasari rare. Nu pot fi croite la metru dupa sablon, ca cele gazetaresti. La gazeta n-ai ce face trebuie sa scoti articole pe banda rulanta.
Pe un forum insa poti angrena pasiunile. Si cred ca sunt destui care ar vrea sa faca ceva care sa fie mai util.
Uite Lorena a incarcat imediat poze in galerie cand am facut observatia ca pozele din albume sunt prea perisabile. (Mersi Lorena ca nu te-ai suparat :cactus2: ) Si sunt si altii aici pe care ii vad dornici de a contribui.

Toate cele bune, Ovidiu.

PS In fine poate am divagat un pic mai mult, dar asta datorita lui Gino.
Subiectul trebuie sa ramana dedicat problemelor tehnice ale forumului si propunerilor de imbunatire tehnica.

Avatar utilizator
Gino
Mesaje: 566
Membru din: Mar, 31 Ian 2012 18:21
Localitate: Bucuresti

Re: Probleme forum

Mesaj de Gino » Sâm, 28 Iul 2012 20:39

Buna seara
Salut Ovidiu

Acesta este site-ul unor iubitori de plante si natura ce nu si-a propus si nu-si propune sa fie unul academic.
Daca nimeni nu doreste sa se discute despre plantele si animalele din natura, asta nu inseamna ca eu unul voi renunta sa mai pun in galerie fotografii tematice.
Cred ca ar fi o pierdere sa am posibilitatea sa pun aici fotografii dragute si sa n-o fac.
Sigur, exista site-uri de specialitate cu baze de date si fotografii impresionante, dar asta-i alta poveste.
Eu voi continua sa fotografiez plante din natura si le voi afisa daca le voi sti denumirile latinesti si cele populare, nu cred ca-i nimic rau in asta, ba din contra.
De aici si pana la a se crede ca-mi doresc un proiect sau proiecte pe aceste teme, e cale lunga.
Cine doreste sa afiseze astfel de fotografii este binevenit, nu este nicio obligatie pentru nimeni.
Gino

Avatar utilizator
Ovidiu
Mesaje: 348
Membru din: Sâm, 14 Iul 2012 07:24

Re: Probleme forum

Mesaj de Ovidiu » Sâm, 28 Iul 2012 22:13

Buna

Salut Gino

Mai Gino nu te mai tot invarti :laugh:
Tu ai zis de proiectul inceput cu Ionut pe Stapelia. Singurul proiect de care stiu e cel cu Flora si Fauna. Asta daca nu iei ca un proiect intreg forumul Stapelia.
Si eu am spus ca in general astfel de poze, (cu dragute cum le zici tu :laugh: ) sunt binevenite.

Mai bine concentreaza-te asupra forumului asta ca e la inceput.
Academic ? cine a zis de asa ceva.
Dar de cand amatorilor le strica sa-si ridice cunostiintele?
Aici in special cunostiintele despre cactusi.
O concentrare de imagini, intrebari/raspunsuri, si texte mai mult sau mai putin sofisticate axate pe un anumit gen ar duce la o familiarizare a celor mai putin familiarizati cu anumite plante. Asta e tot.
Dupa ce vad sa zicem 100 de poze cu sa zicem ferocactusi concentrate intr-un subiect creste probabilitatea sa identific corect genul decat comparativ cu amestecul celor 100 de poze cu altele si dispersarea lor prin diferite parti.
In plus pe langa satsifactia cunostiintelor aduce o satisfactie de contributie.

Uite subiectul "Cateva intrebari" era foarte binevenit la un subiect despre mamilarii. Chiar daca un incepator face o greseala de identificare a genului. Astfel de greseli sunt extrem de utile. Un incepator invata mult din asa ceva. Gino nu toti sunt familiarizati cu genurile cactusilor asa cum sunt unii dintre voi.

Na, daca vrei o propunere constructiva la celelalte plante deschide subiecte pe nume de familii de plante. Vazand mai multe flori din aceiasi familie se incepe a "ghici" familia unei plante necunoscute atunci cand o intalnim.
Apropo tu daca nu-i stii numele la o planta, nu ii afisezi poza aici? :lol:

Ma .... greu mai e cu pasalele astea in port de oltean. Vezi ca ai o greseala de dactilografie la avatar.
Pasaport se scrie despartit ca-s doua cuvinte Pasa si port. Poti scrie si cu liniuta "Pasa - port de oltean" ca sa inteleaga toti ca e vorba de un Pasa in port de oltean. :laugh:

Gino, astea ultimele asa pentru relaxare ca esti prea agitat.
Fii sigur ca va inteleg si si eu stau acum cu gandul mai mult la altceva decat la cactusi. Dar vor trece toate. Baiul e ca trec peste noi. Asta e, trec, trec. Totul e sa nu ne lasam calcati. Pricepi tu mai oltene vorba asta? Ca doara esti de la tara, nu-i asa? :laugh:

Numai bine, Ovidiu

PS Inteleg problemele tehnice si de timp si ca nu aveti chef de batai de cap.
O alta propunere: Puneti etichete lipicioase la subiectele de tipul: Genul mamilaria (bine ar fi sa-l deschida careva o data pe asta cu mamilele, o mica introducere si basta ca cine are timp de dizertatii. Astea se pot scrie si mai tarziu) etc...
Gino nu-mi veni cu deschide-l tu ca ma stradui sa concep o deschidere la Opuntii si nu reusesc sa am timpul legat si cantitativ si calitativ ...
Desi mi-e ca daca reusesc voi deschide un subiect cu numele "Subfamilia Opuntioideae" ca in cazul acesta e ceva complicareala dupa genuri in cazul asta si ma gandesc ca vor fi prea multe erori de exemplu ba-i opuntia ba-i Cylindropuntia ... Nici vorba nu-i opuntie e Consolea si chiar daca arata a opuntie as fi neconsolat daca subiectul 'Genul Opuntia' ar putea deveni ciudat, asa ca in cazul asta la opuntoide cred ca cel mai bine e o discutie pe intreaga subfamilie. Oricum cred ca Opuntiile, in general vorbind, sunt cele mai greu de identificat in cazul familiei cactusilor. De fapt asta nu e parerea mea de fotograf amator :laugh:

Avatar utilizator
Cristi
Mesaje: 1641
Membru din: Lun, 30 Ian 2012 23:51
Localitate: Gilau, Cluj
Contact:

Re: Probleme forum

Mesaj de Cristi » Sâm, 28 Iul 2012 22:44

Ovidiu,
Iti multumim pentru interventii si sugestii!.
Suntem la inceput de drum si ca atare inca multe locuri apar goale pe forum. Atat Gino cat si eu suntem oameni ocupati cu viata de zi cu zi si incercam sa dam acestui forum atat cat se poate omeneste vorbind.
Pe de alta parte e zicala "Cate bordeie-atatea obiceiuri" asta insemnand ca acest forum, in modul in care e el gandit si structurat, reflecta preferintele noastre la momentul realizarii lui.Sigur altcineva l-ar fi vazut altfel.
Noi ne-am dorit ca regula generala sa fie KISS= keep it simple and short. Nu ne-a reusit in toate, dar asta a fost ideea la care am adaugat preferinta pentru un forum viu colorat.
Am facut unele schimbari de la inceputul forumului si sigur vor mai fi si altele, e un proces dinamic, dar cu un ritm asa mai ardelenesc, mai domol.
Eu doresc sa mai initiez subiecte legate de diferite genuri, dar in masura in care imi permite timpul. Cine poate si vrea e binevenit sa o faca. Eu nu vreau sa punem multe sectiuni care sa ramana mult timp goale de continut, prefer sa fi e continutul si , daca e cazul,, ulterior facem sectiunile si segmentam forumul. Acest forum nu este si nici nu isi doreste sa fie alfa si omega-ul cactusistic si al suculentelor, suntem doar un club animat de oameni cu voie buna si iubitori ai lumii vii.
cactus wizard

Avatar utilizator
Cristi
Mesaje: 1641
Membru din: Lun, 30 Ian 2012 23:51
Localitate: Gilau, Cluj
Contact:

Re: Probleme forum

Mesaj de Cristi » Lun, 10 Sep 2012 21:49

Sunt niste probleme de acces la pagina forumului; am avut eu probleme, acum stiu ca au alti membri; se pare ca e ceva la o scara mare, posibil ceva atac de hackeri pe domenii d einternet..sa speram ca nu va dura mult.
cactus wizard

Alex
Mesaje: 403
Membru din: Mie, 11 Apr 2012 08:42
Localitate: Bucuresti

Re: Probleme forum

Mesaj de Alex » Mar, 11 Sep 2012 11:11

Salut,
Eu nu am intampinat niciun fel de problema

Avatar utilizator
crysss
Mesaje: 185
Membru din: Mar, 01 Mai 2012 18:20
Localitate: Ilia
Contact:

Re: Probleme forum

Mesaj de crysss » Vin, 31 Mai 2013 11:46

Buna,
Am incercat sa imi vad pozele mele, atat cele din sectiunea "cactusi" cat si cele din sectiunea tranzit, dar nu ma lasa imi apare ca am incarcate 355 de poze dar cand setez sa mi le afiseze imi spune ca filtrele de cautare se vor reseta si imi apare prima pagina a galeriei, deasemenea am vrut sa ma uit peste pozele genului Gymnocalycium si imi apare doar pagina 1 cand vreau sa vad pagina 2 de exemplu imi apare prima pagina din sectiunea Colectii si colectionari. Se mai confrunta cineva cu astfel de probleme? Este vreo problema tehnica?
Va multumesc
CEL MAI IMPORTANT LUCRU IN VIATA OMULUI ESTE ... SANATATEA
http://crysss.sunphoto.ro/

Avatar utilizator
Ovidiu
Mesaje: 348
Membru din: Sâm, 14 Iul 2012 07:24

Re: Probleme forum

Mesaj de Ovidiu » Vin, 31 Mai 2013 14:08

La mine vad ca merge bine.

Anne-mary
Mesaje: 18
Membru din: Mar, 11 Iun 2013 07:16

Re: Probleme forum

Mesaj de Anne-mary » Mar, 18 Iun 2013 20:00

Buna.
Pe forumul Stapelia era o sectiune pt reptile/ insecte/ si alte taratoare. Aici unde ati ascuns sectiunea asta? Am o reptila pt Ovidiu ca doar nu scapa asa usor de mine

Avatar utilizator
Gino
Mesaje: 566
Membru din: Mar, 31 Ian 2012 18:21
Localitate: Bucuresti

Re: Probleme forum

Mesaj de Gino » Mar, 18 Iun 2013 20:10

Buna seara

Anne Mary, poti folosi sectiunea de pe Stapelia fara probleme, ... desi ma tem ca Ovidiu nu va mai trece pe acolo, sau si pe acolo, asa ca poti folosi aici "Alte pasiuni si hobby-uri - Terarii" si ulterior, daca va exista interes si dezbatere, facem sa apara un forum dedicat.
Gino

Avatar utilizator
Ovidiu
Mesaje: 348
Membru din: Sâm, 14 Iul 2012 07:24

Re: Probleme forum

Mesaj de Ovidiu » Mar, 18 Iun 2013 20:26

Buna Anne Mary

Uite aici :laugh: :smile:

lumea-reptilelor-si-a-amfibienilor-herping-t207.html

Pozele mele de aici sunt libere pentru studiile copiilor (si in anumite conditii nu numai pentru copii). Deci daca pustanii tai au nevoie de poze la scoala, pentru referate sau alte activitati scolare, descarca fara nici o grija. :smile:

PS Iarta ca-s scurt, acum ma invart cu niste paianjeni, pe bune si nu iasa pozele :???: cum as vrea :lol:

Avatar utilizator
Ovidiu
Mesaje: 348
Membru din: Sâm, 14 Iul 2012 07:24

Re: Probleme forum

Mesaj de Ovidiu » Mar, 18 Iun 2013 20:41

Uite dovada, poza de aziE o fata :laugh: si-i din familia Salticidae. Cam atat pot zice. In rest mai vad sau intreb ...

Am trecut aici dovada pentru ca forumul nu are o sectiune pentru paianjeni. Asta e o problema reala a forumului :ganditor: ...

pentru ca paianjenii sunt foarte utili si in domeniul cactusist. Sunt in prima linie de aparare a cactusilor

uite dovada, cat e de mic, cam 5-6mm dar se lupta :laugh:

Anne-mary
Mesaje: 18
Membru din: Mar, 11 Iun 2013 07:16

Re: Probleme forum

Mesaj de Anne-mary » Mar, 18 Iun 2013 21:59

Faza cu "paianjenii sunt utili..." mi-a adus aminte de ceva. Cu siguranta nu e locul intrebarii aici, dar rog moderatorii sa o mute la locul ei. Stiti moliile care ne-au invadat zilele astea? Eu am un tei in fata blocului si ammgasit de f multe ori moliile pe cactusii mei expusi pe perbax in exterior. Oare sa fie un pericol pt cactusi? Sper sa nu se hraneasca sau sa isi depuna ouale pe cactusii mei

Scrie răspuns

Înapoi la “Anunturi ale administratiei”