Definitia televiziunii

Avatar utilizator
Ovidiu
Mesaje: 348
Membru din: Sâm, 14 Iul 2012 07:24

Definitia televiziunii

Mesaj de Ovidiu » Mar, 02 Apr 2013 18:18

“Television is the literature of the illiterate, the culture of the low-brow, the wealth of the poor, the privilege of the underprivileged, the exclusive club of the excluded masses”

In traducere ar suna asa

"Televizunea este literatura analfabetilor, cultura celor fara de pretentii, bogatia saracilor, privilegiul celor defavorizati, clubul exclusiv al maselor excluse."

Definitia a fost data de Lee Loevinger (1913-2004) magistrat si avocat american. In timpul administratiei Kenedy el a fost comisar al Federal Communications Commission (Comisiei Federale de Comunicatii).

Observatie: Cei dependenti de televiziune, cei care se limiteaza la televiziune, se exclud singuri prin acceptarea acestei dependente, a acesteia ca singura resursa. Nimeni nu-i exclude de la a citi, a se documenta, a viziona spectacole sau expozitii, a gandi, a medita, a se exprima, a scrie ...

Ce parere aveti de definitie? Eu unul o gasesc perfecta.

Avatar utilizator
George
Mesaje: 117
Membru din: Joi, 16 Aug 2012 13:03
Localitate: Pitesti
Contact:

Re: Definitia televiziunii

Mesaj de George » Mar, 02 Apr 2013 18:45

Da, nu e rea deloc. :grin: pe alocuri cam radicala, dar in principiu ii zice bine tipul. :ganditor: poate unele emisiuni documentare sau despre arta,cultura mai fac exceptie, insa din pacate nu sunt multe. Internetul, poate numai daca stii unde si ce sa cauti (un surogat de biblioteca :roll: :lol: )
O femeie frumoasă e o bijuterie, o femeie bună e o comoara întreagă.

Avatar utilizator
Cristi
Mesaje: 1640
Membru din: Lun, 30 Ian 2012 23:51
Localitate: Gilau, Cluj
Contact:

Re: Definitia televiziunii

Mesaj de Cristi » Vin, 05 Apr 2013 19:03

Din 1990 incoace calitatea emisiunilor tv autohtone a scazut constant de la un an la altul (cu foarte putine exceptii) ajungand in prezent la nivelul unui balci ieftin in care e promovata nonvaloarea, limbajul suburban, vulgaritatea sub toate formele ei. Sotia mea si cu mine ne uitam rar la televizor la 2-3 zile la cate o emisiune de stiri si mai rar la cate un film. Cand avem timp ne plac documentarele gen cele produse de BBC (dar nu cele cu tenta religioasa fiindca aici nu sunt deloc de acord cu modul in care pun ei problema). Daca de maine nu ar mai fi televizuni, nu ar fi nicio problema din punctul meu de vedere.
cactus wizard

Scrie răspuns

Înapoi la “Timp liber - relaxare - amuzament”