Regulament licitatii

Avatar utilizator
Gino
Mesaje: 566
Membru din: Mar, 31 Ian 2012 18:21
Localitate: Bucuresti

Regulament licitatii

Mesaj de Gino » Mie, 08 Aug 2012 21:41

Buna seara

Desi regulamentul licitatiilor exista vizibil in bara in partea dreapta dupa ce se intra la sectiunea "licitatii", se pare ca nimeni nu-l citeste, motiv pentru care il voi afisa mai jos in sperata ca de data asta va fi citit de catre cei interesati.

Modulul ofera membrilor posibilitatea de a vinde si cumpara plante, seminte, unelte, carti si alte lucruri legate de pasiunea noastra comuna. El reprezinta un cadou facut de catre administratori membrilor care se implica activ in viata forumului.
Desfasurarea normala a licitatiilor are la baza seriozitatea si buna credinta a parcicipantilor la licitatie.
Administratia forumului nu percepe nici un fel de taxe sau comisioane parcicipantilor la licitatii, modulul de licitatii fiind un modul non-profit. Administratia nu este responsabila de nerespectarea de catre participantii la licitatii a regulamentului si a obligatiilor care le revin si poate sanctiona membrul care se face vinovat de incalcarea regulamentului.
1 Obtinerea dreptului de a participa la licitatii
Pot participa la licitatii in calitate de vanzator sau cumparator membrii forumului care au profilul completat cu numele si adresa integrale si care primesc din partea administratiei dreptul de a participa la licitatii.
Obtinerea acordului administratorului se face prin recomandare directa ( pentru membrii cunoscuti) sau, pentru membrii pe care administratia nu ii cunoaste in mod direct-la cerere, dupa minimum 30 de zile de la inscrierea pe forum si minimum 10 mesaje cu tematica forumului scrise pe forum.
2 Obligatiile vanzatorului
Sa nu puna in vanzare lucruri ilegale sau care incalca normele de morala si etica.
Ex. copii piratate ale unor carti de profil, material cu continut pornografic, substante interzise, arme etc.
Sa nu vanda plante recoltate din natura decat in cazul in care poate face dovada scrisa a legalitatii modului de recoltare a plantei.
Sa descrie corect obiectul licitatiei, neascunzand anumite imperfectiuni/defectiuni daca acestea exista.
Ex. la vanzarea unei plante altoite se va specifica acest lucru
Sa transmita cumparatorului detaliile cu privire la modalitatea de plata (cont bancar, adresa etc) in termen de maximum 7 zile de la terminarea licitatiei.
Sa expedieze castigatorului obiectul licitatiei in termen de maximum 7 zile lucratoare de la efectuarea platii, ambalat corespunzator. La libera intelegere dintre parti se poate modifica momentul si modul expedierii.
3 Obligatiile cumparatorului
Sa se informeze despre calitatile obiectului licitatiei citind atent fisa licitatiei si despre conditiile de plata si expediere si odata castigata licitatia sa efectueze plata in termen de maximum 7 zile lucratoare de la terminarea licitatiei si in conformitate cu modul specificat la licitatie si sa furnizeze vanzatorului adresa corecta si completa. La libera intelegere dintre parti se poate modifica data si modul efectuarii platii.
4. Obligatiile administratiei
Sa asigure functionalitatea modulului de licitatii, sa intervina daca apar neintelegeri intre participantii la licitatie.
In cazul in care un participant la licitatie nu isi indeplineste obligatiile si incalca regulamentul, administratia il va sanctiona prin avertizare sau suspendarea dreptului de a participa la licitatii pe o perioada proportionala cu gravitatea abaterii.

_________________
cactus wizard


Pana acum am facut concesii celor care au dorit sa liciteze, cu conditia sa se prezinte macar.
Pentru ca suntem la inceput, asa va fi si incontinuare.
Totusi, nu vom trece cu vederea abaterile grave si le vom sanctiona prompt.
Gino

Scrie răspuns

Înapoi la “Licitatii”