Pagina 1 din 1

Yavia cryptocarpa

Scris: Vin, 20 Iul 2018 01:51
de Mihaela
Bună dimineața,
Dacă din întâmplare are cineva planta sau seminte de Yavia cryptocarpa, sunt interesată.
Mulțumesc.

Re: Yavia cryptocarpa

Scris: Mie, 25 Iul 2018 10:22
de AlexandruDragomir
Bună ziua.
Aș dori să vă dau un sfat. Am văzut plantele dvs și nu arată extraordinar, cam cum arătau și ale mele la începuturi. În timp, dacă doriți să studiați condițiile de sol și clima din zonele în care cresc anumite specii veți înțelege la ce mă refer.
Yavia este o specie dintre cele mai dificil de găsit și de păstrat fericite fără o documentație clară și un mediu de cultură corect.
Face parte din genurile pe care ar trebui să le încercați după ce veți avea pus la punct un sol mineral și condiții bune de iernare și iluminare.
Mai ales că astfel de specii au și un preț mai piperat și sunt mai greu de găsit, e păcat să vă avântați spre așa ceva fără o experiență de câțiva ani și niște cărți citite.

Re: Yavia cryptocarpa

Scris: Joi, 26 Iul 2018 03:35
de Mihaela
Aveti dreptate, insă am decat 3 cactusi de cativa ani din care unul singur s-a etiolat din cauza ghiveciului deoarece era prea inalt si nu mi-am dat seama.
Plantele ce le-am postat sunt recent cumpărate si aveam nevoie de identificarea lor.
Însă aveti dreptate in ceea ce spuneti deoarece de ani de zile m-am tot chinuit sa tin cactusi si nu reușeam pana acum 2 ani de cand am prins ideea de necesitățile lor. (De fapt toți cactușii ii pierdeam după schimbarea vasului deoarece nu o făceam corespunzator).