Pagina 1 din 1

Prima udare

Scris: Joi, 23 Mar 2017 19:04
de Cristi
Mai tarziu cu vreo 10 zile fata de anii trecuti, azi am reusit sa dau prima udare majoritatii plantelor din colectie. Gradul de deshidratare al multor plante este foarte mare, dar pana azi nu am reusit sa ma mobilizez si sa ud.
Partea buna este ca am reusit sa ud cu o apa de calitate, de ploaie, recoltata in aceasta primavara. Daca vremea va fi favorabila, in cca 10 zile doresc sa ud din nou, urmand ca la a treia udare sa adaug fertilizant, iar la a patra sa adaug un insecticid sistemic.
Sper ca voi ati fost mai harnici decat mine :-).

Re: Prima udare

Scris: Joi, 23 Mar 2017 21:22
de Roxana
Eu una nu, tot azi am udat pentru prima oara o parte din plante(si la mine erau cateva extrem de dezhidratate) si maine urmeaza sa le scot pe toate afara. Ce insecticid sistemic recomandati?

Re: Prima udare

Scris: Vin, 24 Mar 2017 13:05
de dana rusu
eu ii tin vara sub cerul liber si nu indraznesc sa-i scot afara inca,imi e teama de ploile care vor veni,incerc sa-i ud cate puutin in casa.

Re: Prima udare

Scris: Vin, 24 Mar 2017 19:47
de Liviutz
Buna seara !

A fost o saptamana calda, ar fi mers o udare - cu ventilatia corespunzatoare. Din pacate, n-am reusit sa valorific momentul oportun.
Dar pe de alta, stiu din alti ani ca, la mine sub munte, e mai bine sa uzi prin aprilie, caci in martie se intampla des sa se raceasca dupa cateva zile calde.

Re: Prima udare

Scris: Vin, 24 Mar 2017 19:51
de POP ROXANA
Am udat a 2-a oara, ai mei sunt afara din 01.03. Sunt feriti de ploaie iar noaptea ii adapostesc daca e prea frig. Si ai mei au fost foarte deshidratati (i-am dus la adapost la inceputul lui octombrie) dar se pare ca s-au trezit toti, au aparut si boboci la cei mai curajosi.

Re: Prima udare

Scris: Vin, 24 Mar 2017 21:29
de Maranta
Buna seara ,

si eu am udat...insa nu cactusii ci suculentele :)...apoi urmeaza transferul in sera de la Valcea care o sa primeasca primele 500 de ghivece in week-end :)

Re: Prima udare

Scris: Vin, 24 Mar 2017 23:08
de jinkou
Doamne ajută!
Și eu tot astăzi i-am udat. Suculentele de pe la începutul lunii. Mai ud abia după Înviere.
Anul acesta am reușit să fac un raft cu 4 polițe învelit cu folie de seră. Nu au lumină din plin, dar o să fie de folos. O să pot să îi scot mai devreme și o să se adapteze cu lumina, iar toamna o să îi pot ține mai mult afară. În rest o să stea în aer liber, dar feriți de ploaie.
De înflorit s-a chinuit un Turbinicarpus pseudopectinatus, dar era încă înlăuntru și lumina slabă, iar rebutia flavistyla e plină de boboci.
Am pierdut doar doi, dar importanți: o obregonia denegrii și o mammillaria herrerae...
Am vreo 80 și în curând voi mai adăuga.
Spor la cactuși!

Re: Prima udare

Scris: Lun, 27 Mar 2017 20:24
de Cristi
Aici am scris despre insecticide
viewtopic.php?f=36&t=379
Trebuie subliniat ca produsele se schimba uneori de la un an la altul. Unele nu se mai gasesc, apar altele noi, deci trebuie sa fim flexibili si sa ne straduim sa cunoastem oameni competenti in domeniu , de la care sa putem cere ajutorul.

Re: Prima udare

Scris: Lun, 27 Mar 2017 21:20
de Magdolna
De obicei, cel putin la magazinul de unde cumparam noi asemenea produse, putem primi informatii utile de la un specialist ( daca exista). In magazinul nostru exista un asemenea om, care poate raspunde la orice intrebare si da sfaturi foarte bune.
De exemplu, daca vreti ca insecticidul sa aiba un efect maxim, in solutie de stropit se pune o cantitate mica de alcool sanitar sau izopropilic care va ajuta umectarea daunatorilor ( in special paduche lanos ), deoarece acestia au un invelis ceros, deasemenea si cuiburile cu ouale depuse, si sunt hidrofobe. Alcoolul ajuta ca solutia insecticida sa ajunga acolo unde trebuie.

Re: Prima udare

Scris: Mar, 28 Mar 2017 08:38
de dana rusu
Un sfat cat se poate de binevenit,multumim Magda.

Re: Prima udare

Scris: Mar, 31 Iul 2018 19:24
de Liviutz
Salut !

A propose de udare: umiditatea din vara asta (2018) e cu totul anormala (cel putin in zona mea submotana) ! Fara exagerare, din mai ploua aproape in fiecare zi ! Nu mai zic ca temperatura este neobisnuit de scazuta.

In aceste conditii, au inceput sa apara si pierderile: prima s-a dus o M. tetrancistra (fireste ! :cry: ), apoi am mai pierdut cateva mammillarii mai pretentioase pentru ca am udat totusi cand ar fi fost cazul sa ma abtin. :dracusor:
Luati si voi aminte ...

Re: Prima udare

Scris: Mie, 01 Aug 2018 17:04
de AlexandruDragomir
Îmi pare rău să aud că ai avut probleme..
La mine a fost extrema opusă. În zona din Mehedinți în care am colecția nu mai plouase consistent de vreo două luni. Abia ieri am avut prima ploaie. Urmată de o a doua azi. Totuși plantele mele sunt puține și parțial sunt ferite de acoperișul casei, eu avându-le pe mese, aproape lipite de peretele vestic al casei.