Prima plantă din genul Echinocereus

Avatar utilizator
AlexandruDragomir
Mesaje: 309
Membru din: Lun, 19 Sep 2016 07:59
Localitate: Craiova

Prima plantă din genul Echinocereus

Mesaj de AlexandruDragomir » Vin, 19 Mai 2017 14:21

Bună ziua!

Am fost ieri în vizită pe la serele din Craiova și m-am întors cu doi butași. Tocmai se făcuseră niște transplantări, mutări, tăieri, ordonări, cum doriți să le spuneți. Important este că printre fragmentele ce urmau să fie aruncate am dat cu ochii de bucăți dintr-un Echinocereus. Cum nu dețin momentan nicio plantă a genului în colecție, fiind în principiu orientat către genurile Gymnocalycium și Astrophytum, am zis că e păcat să nu salvez măcar un lăstar. Dacă aș fi avut mai mult timp, luam tot coșul de gunoi la sortat. Nu mă dedau de la astfel de activități dacă este să îi ofer unei plante un adăpost. Știți cum se spune : gunoiul unora este comoara altora.

Lăsând povestea la o parte, voiam să vă cer niște păreri, sfaturi legate de această specie. Pare puțin diferită față de Echinocereușii pe care i-am mai văzut. Erau și plantele originale pe mese și am observat că aveau un port târâtor, probabil acesta fiind și motivul pentru care unii lăstari aruncați aveau rădăcini pe laterale.
Probabil că nu i-aș fi luat în seamă dacă nu aș fi văzut un exemplar asemănător cu ceva timp în urmă la un colecționar din Craiova. Ulterior am petrecut ceva timp pe internet încercând să îi identific. Am ajuns la concluzia că ar fi un pentalophus.
Totodată, am văzut o plantă asemănătoare pe forum sub numele de E. blankii. Este un sinonim?
Aș aprecia foarte mult atenția membrilor care îndrăgesc genul și vă cer câteva opinii legate de cultura acestei specii în particular.
Vă mulțumesc.
Toate cele bune. Alexandru Dragomir

Avatar utilizator
volmar
Mesaje: 91
Membru din: Joi, 22 Mar 2012 19:19
Localitate: Sighetu Marmatiei
Contact:

Re: Prima plantă din genul Echinocereus

Mesaj de volmar » Dum, 21 Mai 2017 12:17

Salut.
vezi ce au si altii.
genul-echinocereus-t241.html

Avatar utilizator
AlexandruDragomir
Mesaje: 309
Membru din: Lun, 19 Sep 2016 07:59
Localitate: Craiova

Re: Prima plantă din genul Echinocereus

Mesaj de AlexandruDragomir » Dum, 21 Mai 2017 22:23

Bună seara.
Într-adevăr, o mulțime de informații utile. Vă mulțumesc pentru link. Le-am mai văzut o dată, dar este mereu o plăcere. ^ ^
O seară plăcută în continuare.

Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii generale”