Pagina 1 din 1

"Chestii" primite pe MAIL

Scris: Joi, 17 Oct 2013 20:07
de Gino
Buna seara

Sunt convins ca si voi primiti pe mail tot felul de "chestii"
Pe unele le cititi, pe altele nu, alea care vi se par mai interesante le redirectionati pe la prieteni si cunostine, si, uite asa informatiile circula, bune sau rele, amuzante sau triste...
Iata o astfel de chestie primita recent si pe care am considerat ca merita sa o impartasesc cu voi.

Cu totii ne spalam pe dinti. Cred ca de multe ori am cautat sa cumparam o pasta de dinti cat mai buna. De cele mai multe ori, televizorul a fost sursa noastra principala de inspiratie in problema: Ce pasta de dinti sa alegem?

Tuburile cu pasta pentru spalat dintii - pentru ca, daca scriu " pasta de dinti", mi se pare ca suna oribil :lol: au in capat un marcaj colorat.
Un patratel sau un dreptunghi destul de mic.
In mesajul primit se spune ca patratelul / dreptunghiul colorat da informatia in legatura cu calitatea pastei.
Astfel :

Verde = naturala

Albastra = naturala si medicinala


Rosie = naturala + chimicala

Neagra = pur chimicala

Acum fuga in baie sa vedeti cu ce va spalati pe dinti... :grin:

Re: "Chestii" primite pe MAIL

Scris: Joi, 17 Oct 2013 20:40
de Alex
Alba. Deci cred ca a mea este extraterestra

Re: "Chestii" primite pe MAIL

Scris: Vin, 18 Oct 2013 08:15
de tenie
Cata vreme la fabricile de paine vine zilnic duba cu saci de "prafuri" (nu vorbesc de faina, sare sau drojdie), cred ca deja e poezie sa cautam ce au pus in pasta de dinti. Testul adevarat pentru o pasta de dinti e acesta:
http://www.youtube.com/watch?v=ZaKImtELbdM

Re: "Chestii" primite pe MAIL

Scris: Vin, 18 Oct 2013 17:41
de George
Buna gluma ! :laugh: :lol:
Al meu patratel e albastru... dar cata incredere sa am intr-un produs ce apartine unui busines atat de valoros-- cel cu sanatatea noastra?! :mrgreen:
Sa aveti dinti frumosi... indiferent de culoarea pastei ! :grin:

Re: "Chestii" primite pe MAIL

Scris: Vin, 18 Oct 2013 19:45
de Gino
Buna seara

Alex, eu cred ca te speli cu pasta ... de ras ! :lol:

Re: "Chestii" primite pe MAIL

Scris: Vin, 18 Oct 2013 21:42
de Liviutz
Buna seara !

Din pacate, 99% din "chestiile" primite pe mail se incadreaza in categoria "hoax". Usurinta comunicarii din zilele noastre implica si acest efect secundar - un zvon (interesat sau pur si simplu prostesc) poate inconjura globul in numai cateva ore ... iar teoria conspiratiei face ravagii. Trebuie sa ne pastram spiritul critic si sa ne documentam inainte de a ne formula o opinie.

Referitor la aceste marcaje - pozitia lor in punctul terminal indica faptul ca sunt un indicator optic imprimat odata cu foaia de plastic din care se va obtine tubul - astfel de procese fiind automatizate cu ajutorul unor senzori optici (iata unul aici: http://www.bannerengineering.com/en-US/ ... n/17/70/68). Culoarea marcajului va depinde de tipul senzorului sau chiar de culoarea disponibila pe masina de print - exista si senzori reglabili.

"Chimicalele" continute de pasta de dinti sunt insiruite pe ambalaj - si sunt o gramada ! Dar asta-i lumea in care traim, civilizatia e facuta din "chimicale" , unele naturale, altele de sinteza. Si nu neaparat cele naturale sunt sanatoase si cele de sinteza sunt toxice ...