Pagina 1 din 1

Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Sâm, 19 Ian 2013 17:57
de hoinarul
:cactus5: Buna seara

In urma unei cautari am gasit cartea: Cactusii-Monografie scrisa de dn Sorin Victor Copacescu. Nu a costat decat 5o de lei direct de la editura. Cartea este nou nouta si poate fi comandata prin posta. Fiind incepator este foarte buna si plina de ilustratii color. Cartea poate fi comandata direct de pe site-ul editurii : http://www.editura-ceres.ro.
Sper ca aceasta informatie sa va fie cu folos.

La cati mai cactusi.

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Dum, 20 Ian 2013 07:20
de Cristi
Lucrarea este ultima carte romaneasca de profil, o carte ampla cu multe specii descrise conform nomenclaturii backebergiene. Pretul este derizoriu si e bine ca se mai gaseste. Am si eu una cu autograful autorului :razz:

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Vin, 28 Iun 2013 21:23
de tenie
Azi am cumparat-o direct de la sediul editurii, pretul e tot 50 RON. Pentru un amator (ca mine) e impresionanta, mai ales daca o compar cu o alta carte cumparata anterior (Cactusii-Markus Berger). Probabil ca daca o cumparam mai intai pe aceasta, economiseam banii dati pe prima achizitie. :ganditor:
Aruncand o privire rapida prin cartea d-lui Copacescu, am simtit mirosul istoriei: sigur in spatele ei e extrem de multa munca, dar cred ca se simte necesitatea apartiei unei carti noi, cu imagini de calitate buna.

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Sâm, 29 Iun 2013 06:50
de Cristi
Da, ar fi vremea pentru o noua carte. Cartea domnului Copacescu era deficiente la unele din imagini dintr-un motiv intemeiat: fotografiile pentru carte fusesera facute cu un aparat foto digital si stocate pe hard-discul calculatorului autorului. Care hard disc a gasit de cuviinta sa crape exact inainte cand a inceput editarea cartii. Asa ca domnul Copacescu a fost nevoit sa refaca in regim de super urgenta toate fotografiile si nu a mai fost timp pentru refacerea celor care nu au iesit corespunzator. Adevarat ghinion.

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Sâm, 29 Iun 2013 11:12
de Ovidiu
Am rasfoit putin cartea cum cativa ani intr-o librarie. Putin ca m-am jenat sa citesc mai mult ca se uita vanzatoarea la mine ca m-am apucat de citit. Mi s-a parut o carte faina si interesanta. Nu am luat-o pentru ca aici unde sunt ar fi fost pierduta si ar fi fost pacat.
Astfel de carti sunt necesare. Minim una, sau chiar doua, trei. Apoi sunt necesare carti mai specializate. Pe genuri sau pe zone.
Pozele? Him. Eu le tin minte ca bune. Altfel spus, nu sunt carti care trateaza un subiect pe larg care sa aiba poze bune pentru identificari. Vorbind in general. Textul conteaza in primul rand nu poza.
Apoi greu de gasit chiar si in carti mai dedicate poze bune pentru identificari. Sigur pozele ajuta. Dar sunt necesare mai multe poze. Habit, spinatie, frunze cand e cazul, flori, fructe etc... Si de exemplu la floare, nu ajunge o poza.
Poate pare absurd ce zic, dar cele mai bune poze nu sunt pozele ci desenele. Desenele facute de specialisti cu talent la desen si cu cunostiinte avansate de botanica sau chiar botanisti. Asta pentru ca prin desen se poate pune usor in evidenta exact ceea ce trebuie sa vezi si nu te pierzi in detalii.
Si o poza poate face asta dar mai greu. Fotograful trebuie sa stie ce detaliu e necsar si sa-l puna in evidenta, cautand pozitia, lumina etc ...
Acum cativa ani am cumparat o carte privind flora dintr-o anumita zona. Am luat-o special pentru ca avea un CD cu poze. Cartea in sine nu are poze ci doar cateva desene si alea putine si sumare. Acasa primul lucru a fost sa vad CD-ul.
Jale ... poze slabe, multe scanate de pe vremea filmului. Am facut o fata lunga, gandindu-ma pe ce am data banii si la sperantele naruite de a gasi pozele visate. Azi o consider ca una din cele mai bune carti pe care le am. CD-ul nu l-am mai deschis si nici nu stiu pe unde e.

Revenind la pozele dintr-o carte. Sigur ca sunt bune sigur ca ajuta, iar in unele cazuri pot fi suficente. Dar intotdeuna trebuie sa vezi cat mai multe plante dintr-o specie. In cazul nostru poze, ca de unde atatea plante.
Sigur poti cauta pe net. Insa eu cred ca ar merita mai multa atentie a pune poze in galerie si deschide subiecte dedicate.
Daca vreti cartea ar fi cursul dupa care inveti iar pozele din galerie si subiectul dedicat lui ar fi orele de laborator. Te uiti la plante si incerci sa o vezi asa cum scrie in curs. Sa intelegi descrierea. (In paranteza fie spus, poza de la curs e doar exemplificativa)
Apoi sigur e necesara si practica cu doua-trei plante dintr-o anumita specie, sau macar cu una. Asta daca nu vrei sa ramai la nivel teoretic. Si practica completa e sa duci o planta de samanta pana la floare, finalizata cu rod din care culegi seminte.

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Mie, 10 Iun 2015 14:21
de Roxana
Multumesc frumos, cu siguranta o cumpar, de undeva trebuie sa incep sa citesc mai serios si aceasta pare sa fie cartea potrivita.

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Lun, 23 Mai 2016 09:43
de Roxana
Cristi scrie:Lucrarea este ultima carte romaneasca de profil, o carte ampla cu multe specii descrise conform nomenclaturii backebergiene. Pretul este derizoriu si e bine ca se mai gaseste. Am si eu una cu autograful autorului :razz:
Pretul era derizoriu la 50 ron, e adevarat, acum este aproape gratis cartea. Am comandat un exemplar direct de la editura Ceres si pretul actual este de 20 ron, cu transport Gratuit prin Posta Romana.

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Mar, 31 Mai 2016 08:27
de Cristi
Consider ca e o carte care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunui colectionar roman. E bine de stiut ca mai sunt la Editura Ceres, iar pretul actual e ridicol.

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Mar, 31 Mai 2016 15:02
de Nick
Acum este 67,58 lei...

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Mar, 31 Mai 2016 15:40
de Nick
23,52 pe librariaonline.ro cu 9 lei posta sau 12 lei curier

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Mar, 31 Mai 2016 16:12
de Roxana
Aici, la editura care a publicat cartea http://www.editura-ceres.ro este a 20 ron si transport gratuit prin posta romana(mie mi-a ajuns in 2 zile). Cand am vorbit cu ei la telefon, ca sa confirm comanda, mi-au spus ca inca nu au modificat pretul pe site(unde scrie ca e 48 ron) dar ca vor actualiza site-ul in curand. Alte librarii online au intr-adevar preturi mai mari.

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Vin, 08 Iul 2016 13:19
de @lexx
Subscriu la ce a spus Roxana: si eu am comandat cartea, tot 20 ron am platit prin Posta Romana si a ajuns in cateva zile.

Multumesc mult Roxana pentru recomandare! :aplauze2: :aplauze2: :aplauze2:

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Joi, 14 Iul 2016 13:52
de jinkou
Mulțumesc pentru recomandare.
Astăzi am primit cartea. E încă 20 de lei.
Prea ieftină în raport cu calitatea cărții.
Foaie lucioasă, color. Coperți cartonate.
O să aibă un loc de cinste în biblioteca mea.
Spor la cactusit!!!
:cactus1: :cactus2: :cactus3: :cactus4: :cactus5:

Re: Carte pentru incepatori si nu numai

Scris: Mie, 20 Mar 2019 23:49
de jinkou