Pagina 1 din 1

Boboci care se usuca

Scris: Mar, 03 Sep 2013 19:01
de Johnny
Buna seara, am vrut de mult timp sa intreb acest lucru.
Am avut doua mammillarii in primavara pline de boboci (lanata si hahniana) :floare3: :cactus4: :cactus2: si fericit le-am mutat mai la soare...am asteptat am asteptat si nu mai cresteau...intr-un final bobocii cred ca s-au uscat si s-au dus :cry: .Intrebarea este: am gresit ca i-am mutat? Cam care sunt "regulile" pentru un cactus inflorit in legatura cu mutatul?Pozele din pacate nu le mai gasesc.

Re: Boboci care se usuca

Scris: Mar, 03 Sep 2013 20:17
de Alex
Salut, nu numai pentru un cactus inflorit. Pentru orice cactus, si daca nu ma insel cred ca pentru orice planta.
In natura plantele nu se muta, cresc mereu in aceeasi pozitie fata de soare. Ca atare, odata intr-o pozitie noua, planta se opreste din crestere pentru o perioada pentru a isi reorienta "busola". Asta poate sa duca si la avortul bobocilor.

Re: Boboci care se usuca

Scris: Mar, 03 Sep 2013 21:48
de Cristi
Salut,
Cauzele pot fi multiple.
In primul rand plantele pot sa nu fie suficient de mari, de puternice si de pline de resurse pentru a sustine dezvoltarea bobocilor si inflorirea. Eu patesc frecvent cu ferocactusii asta; plante tinere ajunse la varsta infloririi formeaza bobocii si e posibil ca in primul an sa ii avorteze sau sa nu se deschida decat o parte din ei. Anii urmatori, planta crescand si devenind mai puternica, poate inflori.
In al doilea rand poti fi multi factori care tin de carente din sol. Solul poate fi deficitar in privinta nutrientilor sau a anumitor minerale (Bor si altele) si asta sa fie motivul
Sigur ca poate fi si lumina prea intensa fata de ceea cu ce era obisnuita planta care poate a ars bobocii.
Sigur ca nici modificarea pozitiei plantei fata de soare nu e buna.

Re: Boboci care se usuca

Scris: Mie, 04 Sep 2013 12:25
de misui
Buna ziua!
Eu am aceeasi problema cu un Echinocereus eneacanthus pe care l-am botezat, asa cum am mostenit denumireasa de la regretatul Adalbert Orban, avortiflorus.
La unele sugestii, inclusiv de pe forumul francez, anul acesta
l-am scos afara, ingrasamant, ploaie directa, s-a umflat, dar nu a vrut nici sa infloreasca,nici sa moara...
Aceeasi problema o are planta similara din colectia domnului Basarab Popa. Pana la urma, probabil ca e o problema genetica sau si nu are solul potrivit...
Cu respect, Mihai.

Re: Boboci care se usuca

Scris: Mie, 04 Sep 2013 17:47
de Johnny
Posibil sa fi fost primul an de inflorire, oricum nu o sa-i mai mut decat la nevoie.Solul se perfectioneaza si am reusit sa strang apa de ploaie pentru cateva luni de udari.Multumesc de sfaturi! :smile: