Pagina 1 din 1

Primavara

Scris: Mie, 12 Feb 2014 10:26
de Cristi
Chiar daca din punct de vedere calendaristic suntem in plina iarna, vremea este una de inceput de primavara.Soarele este deja mai puternic, durata zilei a crescut, plantele harnice au boboci sau chiar flori....incepe un nou sezon de crestere!
Cum sa ingrijim plantele in acest timp?
In primul rand sa nu uitam ca frigul poate reveni si niste plante udate si hidratate fac fata mai greu unor temperaturi joase. Sa nu ne grabim deci cu udarile!
In zona mea geografica, aplic primele udari, numai daca vremea e insorita si calda, dupa data de 20 februarie si am grija ulterior sa le asigur peste 20 de grade ziua in sera si macar 5 grade noaptea. Daca nu aveti aceste posibilitati, mai lasati-i neudati pana in martie.
Primele udari le fac cu apa de ploaie fara insecticide, fara fertilizante, doar pentru a hidrata plantele. Pauza dintre 2 udari e de cca 14 zile sau chiar mai mult.De la a 3-a udare incolo adaug un insecticid sistemic profilactic si o doza slaba de fertilizant cu microelemente.
Glandulicactusii, Echinomastusii se acopera acum de boboci. Pentur o inflorire buna nu udati plantele, tineti-le in loc insorit, dar NU PREA CALD! Daca in sera se incalzeste la 30 de grade exista riscul avortarii bobocilor sau, daca infloresc, al sterilitatii florilor.
Daca nu ati facut-o din toamna, indepartati resturile de flori uscate si alte lucruri de acest fel pentru ca lumina sa ajunga cat mai bine pe plante si pentru a nu avea surse de ciuperci si paraziti.
Sa avem o primavara frumoasa!

Re: Primavara

Scris: Mie, 12 Feb 2014 12:12
de Alex
Daaa :D

Se apropie sezonul. In weekend voi scoate plantele in balconul proaspat inchis (cu orientare spre N din pacate) pentru a le reobisnui cu lumina. Apoi, pe la 1 aprilie, sau chiar mai devreme daca vremea permite le scot in vesnicul loc din Sud.

Vine sezonul! :sar: :sar: :sar: :aplauze2:

Re: Primavara

Scris: Vin, 14 Feb 2014 19:49
de Nick
Buna seara!
Avand in vedere temperaturile ridicate din ultimul timp, precum si faptul ca am asigurat cu ajutorul unei aeroterme o temperatura mai mare decat am de obicei iarna in balcon, pe toata perioada cat a fost frig, deja am dat putina apa plantelor care se dezmortesc, inca de sambata trecuta.
Inca de la mijlocul lui ianuarie mi-a imbobocit o Mammillaria giselae, care a si inflorit, acum de cand e si mai cald e plina de boboci. De vreo trei zile am floare la Strombocactus, ca sa nu mai zic de Haworthii, la care au inceput sa infloreasca si specii care pana acum nu au facut flori, dar cu ele e alta poveste, ca au fost active si in iarna.
Iata si faptasele :wink:

Numai bine!

Re: Primavara

Scris: Vin, 14 Feb 2014 19:54
de Cristi
Superbe plante! pacat doar ca s-a stricat paginatia :-).

Re: Primavara

Scris: Vin, 14 Feb 2014 22:01
de Nick
De ce mi-au iesit asa de mari? :shock: :eek: :nu:

Re: Primavara

Scris: Sâm, 15 Feb 2014 23:28
de tenie
Acum trebuie sa-mi iau un monitor mai mare... :lol:

Re: Primavara

Scris: Mie, 12 Mar 2014 09:56
de anytta
Buna ziua dragi mei,

Ma bucur nespus ca in sfarsit a venit mult iubita primavara.....intrebare: este devreme sa scot "copiii" afara?...as vrea sa-i scot pe 22-23 martie...


Multumesc!

Re: Primavara

Scris: Mie, 12 Mar 2014 11:12
de Alex
Nici eu nu mai am rabdare :lol: :lol:

Niciodata nu i-am scos mai devreme de 1 aprilie totusi. Am vorbit si cu Gino si mi-a recomandat la fel.

E cam riscant, poate sa scada noaptea sub 0 in conditiile in care prognoza zice 2-3 grade.

Greu fara sera .... :cry:

Re: Primavara

Scris: Joi, 13 Mar 2014 21:57
de Roxana
Nu am mai ajuns pe acest site de mult timp, din pacate am un program foarte incarcat :( In acest week-end voi scoate toti cactusii pe balconul inchis si o sa incep sa ii ud incetul cu incetul conform sfaturilor de mai sus :) Afara " de tot" nu cred ca ii scot nici eu inainte de aprilie...

Re: Primavara

Scris: Vin, 21 Mar 2014 20:26
de Cristi
Azi am dat jos primul din cele 3 straturi suplimentare de folie. Daca vremea va fi buna, peste cca 2 saptamani va urma al doilea strat, iar la inceput de luna mai cel de-al treilea. Prin iulie voi schimba folia de pe toata sera fiiindca a depasit cei 2 ani de viata cat este garantat acest tip. Multe mammillarii sunt inflorite sau au boboci, glandulicactusii, echinomastusii, echinofossulocactusii, turbinicarpusii au inceput si ei. Se pregatesc Rebutia, Echinocereus, Gymnocalycium, Matucana, Thelocactus..

Re: Primavara

Scris: Sâm, 22 Mar 2014 21:04
de George
Salut pe toti! pe 20 martie i-am scos pe toti, pe acoperisul unei cladiri unde au asigurate un minim de 10 ore de soare; incepand cu 30 de minute dupa rasaritul soarelui (cca. ora 7 la data aceasta), continuand pana pe la ora 17. Cu aceasta ocazie le-am dat si a doua udare pe anul acesta (cca. 50% din capacitatea de retinere/absortie cu apa a pamantului din ghivece), iar de acum sper sa nu mai scada sub minus 3-4 grade pana la intrarea in anotimpul cald - in prezent minimele diminetilor sunt de 4-5 grade celsius si maxime de 16-21 grade. Toate cele bune si vrme frumoasa la toti ! :razz:

Re: Primavara

Scris: Dum, 23 Mar 2014 09:53
de adriancean
Salutare.Azi le-am dat si eu prima udare,chiar si la cei care aveau boboci micuti.Acum o saptamana i-am pulverizat putin cu apa insa mai mult pentru inlaturarea prafului.Deocamdata o sa-i tin afara in timpul zilei dar noaptea o sa-i bag inapoi in camera...

Re: Primavara

Scris: Dum, 20 Apr 2014 18:08
de Cristi
Salut,
Ieri am dat jos stratul 3 de folie ramanand numai cele doua exterioare. La inceputul lui mai voi indeparta si al doilea strat pt a asigura plantelor maximum de lumina.