[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 580: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 636: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Cactusi net • Planta putrezita din senin
Pagina 1 din 1

Planta putrezita din senin

Scris: Sâm, 11 Apr 2015 10:34
de Alex
salut,

Astazi de dimineata am gasit un Astrophytum asterias hakabana cu o pata maro intre doua coaste. Cand am apasat cu degetul s-a "spart"

Ieri, planta era tare la atingere si arata absolut impecabil. De fapt, chiar si astazi, exceptand locul cu pricina planta este "tare".

Cum puteam sa salvez planta asta daca nu am vazut nici un semn pana acum ? :cry:


Re: Planta putrezita din senin

Scris: Sâm, 11 Apr 2015 11:52
de Cristi
Depinde cat e de mare putrezirea. Daca se poate curata si se pune le soare e sansa sa se autolimiteze . Daca e afectata si radacina si coletul...nu mai ai ce-i face.
Se mai intampla. De obicei la Astrophytumi apare primul semn in santul dintre coaste, dar e discret.

Re: Planta putrezita din senin

Scris: Sâm, 11 Apr 2015 11:52
de Alex
Am taiat mai mult. Este complet putrezita :cry:

Re: Planta putrezita din senin

Scris: Sâm, 11 Apr 2015 11:54
de Cristi
RIP

Re: Planta putrezita din senin

Scris: Sâm, 11 Apr 2015 12:41
de Liviutz
Salut !

- Alex, exact ca si la oameni, o planta poate aduna in cursul vietii mici slabiciuni care, in cazurile nefaste, ori se aduna pana o doboara, ori una dintre slabiciuni devine critica in anumite conditii de mediu (cel mai frecvent, umiditate in sol sau numai atmosferica). In cele din urma, este si o selectie naturala, raman plantele adaptate conditiilor proprii de cultura.

- De pilda eu am pierdut anul acesta cateva plante frumoase, din cauze cunoscute dar pe care nu le-am putut impiedica, din neglijenta sau m-au depasit pur si simplu:
1. o Leuchtenbergia mare aflata in sol in sera - in toamna mi-a picurat apa pluviala intr-o zona a serei si langa ea era o tufa mare si densa de Opuntia rufida. A mucegait Opuntia, in cele din urma a mucegait si sarmana Leuchtenbergia.
2. o Lophophora grasa (prea grasa !), in conditii de sol mineral complet uscat, pur si simplu din cauza umiditatii atmosferice prea mari dupa incidentul cu ploaia (se stie la L. sunt f. sensibile la umiditate).
3. 1 ario mare, in conditiile in care statea sub o grinda si picura apa condensului pe el !
4. cateva alte plante in conditiile in care am efectuat transplantari - se stie ca exista un risc asociat cu transplantarile.

Si mai e o chestie, cand inghesui multe plante intr-un spatiu inchis si limitat, riscurile de deces cresc proportional, caci plantele astea mai si respira ..

Re: Planta putrezita din senin

Scris: Sâm, 11 Apr 2015 14:47
de Gino
Buna ziua
Salut Alex

Neplacuta situatie !
Banuiesc ca te-ai gandit si tu ....
Daca exista o cat de mica bucatica viabila, de preferat sa contina si o areola, atunci poti incerca in extremis sa altoiesti.
Exista sanse sa regenerezi planta .