Pagina 1 din 1

Durata floare gymnocalycium ?

Scris: Vin, 23 Feb 2018 12:01
de DanV
Salutare,
Am si eu cateva intrebari, de incepator.

Luand ca reper gymnocalycium mihanovichii sau baldanium....

1. Care este perioada din an cand infloresc?
2. Cat dureaza dezvoltarea bobocului din momentul aparitiei primelor semne si pana la inflorire?
3. Cat rezista floarea?

Multumesc frumos!
DanV

Re: Durata floare gymnocalycium ?

Scris: Vin, 23 Feb 2018 12:39
de Liviutz
Salut Dan si Bine ai venit printre noi !

Gymnocalycium este un gen excelent pentru incepatori (si nu numai) - infloriri sigure si multicolore, cultura relativa facila, necesitati de iluminare mai moderate fata de alte genuri.
Incerc sa-ti raspund la intrebari:

- in mod normal, incep sa infloreasca la sfarsitul primaverii, continuand toata vara;
- in functie de conditiile de mediu (caldura diurna si nocturna, iluminare suficienta, etc), dezvoltarea florii poate dura mai multe sau mai putine zile (in sezon sa zicem ca normal ar dura in medie vreo 10-14 zile). Daca sunt conditii optime, dureaza mai putin, daca e mai rece sau zile noroase, dezvoltarea florii franeaza. In cazuri extreme, s-au vazut boboci care au aparut toamna si care a inflorit in primavara urmatoare - dar de obicei sunt avortati daca nu mai sunt conditiile necesare.
- ca si la alte specii de cactusi, floarea rezista numai 1 zi sau mai multe zile, in functie de temperatura exterioara si iluminare. Daca e foarte cald (vara) - floarea dureaza chiar numai 1-2 zile. Daca e mai rece (primavara), floarea dureaza cateva zile (3-4-5 zile, timp in care se inchide seara si se deschide ziua).

Re: Durata floare gymnocalycium ?

Scris: Vin, 23 Feb 2018 12:55
de DanV
Exact ceea ce vroiam sa stiu. :-D

Am cumparat cativa gymno in iarna asta si datorita faptului ca solul era ud, nu am putut sa ii scot la iernat ci i-am tinut in casa, fara a mai uda, la un led de 12W / 4000K, in speranta ca dupa schimbarea solului sa ii scot la rece.
Cand sa le schimb solul, ma pomenesc ca formeaza mici boboci. Acum unul singur cred ca mai evolueaza. Probabil ca socul transplantarii, a facut plantele sa renunte la flori.
Dar au toata vara inainte :-D

Multumesc mult pentru raspunsuri !