[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 580: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 636: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Cactusi net • transplantare
Pagina 1 din 1

transplantare

Scris: Dum, 03 Mar 2019 15:58
de cenumesapunn
Salut! Vreau sa transplantez niste cactusi. Am pamant de cactusi de la Florimo care are urmatoarele proprietati:

Conținut: turbă Sphagnum, turbă neagră, humus de râmă, nisip de râu, argilă, compost de îngrășământ de grajd, îngrășământ PG mix. Conținut de N min. 300mg/l, P2O5 min. 100mg/l, K2O min. 100mg/l.
Din ce am inteles turba nu e prea buna pentru cactusi deoarece retine apa. Am de gand sa fac un mix de 80% perlit si 20% Florimo. Sau as mai putea adauga nisip si sa fie 80 perlit, 10 Florimo si 10 nisip. Alta alternativa ar fi sa merg in padure si sa iau pamant de frunze sau sa iau pamant din gradina, doar ca nu am posibilitatea sa il sterilizez. Ce credeti ca este cel bine sa fac?

Re: transplantare

Scris: Dum, 03 Mar 2019 16:45
de Cristi
Salut, Eu unul nu folosesc soluri din comert. Pt multe specii, solul din comert e bun.

Re: transplantare

Scris: Mie, 06 Mar 2019 22:40
de POP ROXANA
Salut! Am folosit Florimo acum vreo 7 - 8 ani, cand eram si eu la inceput. E mai bun decat alte produse din comert, dar tot nu poti sa il folosesti ca atare, trebuie sa il amesteci. Cel mai bine e sa citesti articolele de pe forum referitoare la soluri si daca ai o padure in apropiere ai cam rezolvat problema. Poti sa folosesti Florimo in loc de componenta cu humus (pamant de frunze) dar ai nevoie de nisip, piatra sparta, etc.