APA pur si simplu

Post Reply
sfinx777

APA pur si simplu

Post by sfinx777 » Thu, 17 Oct 2013 07:59

APA element vital al vietii

Despre apa se poate scrie o intreaga biblioteca.
La noi la romani se aminteste in basmele strabunilor despre apa vie, sau apa neanceputa. Posibil ca multi dintre voi dragii mei prieteni sa stiti ca in Bucegi exista cel mai pur izvor de apa din lume. A fost o vreme cand "impuscatul" nu permitea accesul nimanui in acea zona.Izvorul se numeste intamplator sau NU: 7 izvoare. Se spune despre acest izvor(izvoare) ca pe vremea dacilor era binecunoscut de preotii initiati. Pe stanca ce se afla deasupra locului unde vede lumina apa se afla cioplite 7 picaturi. Una orientata in sus, 3 spre dreapta si 3 spre stanga. Acelasi motiv il gasim figurat si pe scuturile dacice dublat si in oglinda. Post revolutie au fost trimise probe din aceasta apa la marile laboratoare de analiza ale lumii. Surpriza a fost foarte mare dar asteptata totusi. Apa este de o puritate bio-chimica nemaintalnita. A fost o vreme cand Ceausescu mergea regulat la acest izvor pentru a bea apa proaspata. Cercetarile secrete la acea vreme situau izvorul ca fiind cel din basmele atat de dragi noua in copilarie, mai precis izvorul tineretii fara de batranete. Acum poate intelegeti de ce zona era interzisa si nu mergea decat el acolo sa consume aceasta apa. Ce va spun poate sa va para o nuvele dar stiu de la pilotul de elicopter care il deplasa la izvor.
Apa trebuie privita ca o entitate vie. Celula se dezvolta in apa biologica, primele protozoare sau dezvoltat in apa. Noi suntem 75-80% apa, cat despre cactusi cred ca undeva la 90% sunt doar apa.
Astfel pe drept vorbind putem pune pe primul loc apa in cultura noastra de cactee.
Desigur vor fi voci care vor spune ca cel mai important este substratul sau expozitia plantelor.
Dar substratul fara apa este 0. Apa este liantul de echilibru, transport si mentinere a vietii plantelor.
Apa din punct de vedere bio-chimic poate fi potabila, dar acest lucru nu este suficient. Apa trebuie sa fie structurata din punct de vedere celular. In acest sens exista multiple cercetari care au evidentiat modificarile structurale ale apei prin expunerea acesteia la diversi agenti. Aici putem aminti de sunete, agenti chimici, imagini, etc. De pilda Masaro Emoto un cercetator japonez pe care am avut placerea sa il cunosc personal a reusit sa evidentieze prin fotografierea unei picaturi de apa inghetata modificarile structurale ale apei expuse la diferite tipuri de muzica. Practic muzica inseamna sunet, iar sunetul este o forma de vibratie. Apa expusa la muzica clasica de Motzart a cristalizat frumos sub forma unui fulg de zapada, iar apa expusa unei melodii rock hard metal, a fost total destructurata. Oare intamplator muzica lui Motzart este ascultata in biserici si saloane medievale cu picturi ce reprezinta ingerasi si sfinti, iar rockerii se imbraca in negru si folosesc cel mai des ca simbol capul de mort. Nu vorbim de fapt de rezonanta adusa in fiinta de acele sunete si vibratii. Cercetarile medicale au evidentiat ca apa biologica, adica apa din lichidul celular este structurata hexagonal. Astfel in laborator s-a observat ca apa pura din punct de vedere bio-chimic dar destructurata (care nu mai avea structura hexagonala) nu reusea sa penetreze peretele celular.
Iata cat de importanta este apa dar nu orice fel de apa.
In concluzie apa naturala cu structura hexagonala nealterata este apa vietii noastre si a culturilor noastre de cactusi.
Revenind la basmele noastre si la vorbele batranilor ce spun ca apa dupa ce trece peste 7 pietre este din nou buna de baut sa ii credeti.
Despre "pietre" voi reveni cu alte randuri zilele urmatoare.
Va las prieteni dragi acum, trebuie sa mai si muncesc astazi, am un pacient de ajutat.
Lumina si apa curata sa aveti.
Cu prietenie Cornel Radoi

Post Reply

Return to “Articole de interes general”