Rock garden Nick

User avatar
dana rusu
Posts: 135
Joined: Sat, 08 Jun 2013 07:38
Location: lungesti galati

Re: Rock garden Nick

Post by dana rusu » Wed, 25 May 2016 11:55

abia asteptam poze Nik si insanatosire grabnica.

User avatar
Nick
Posts: 159
Joined: Thu, 22 Mar 2012 08:55
Location: Galati

Re: Rock garden Nick

Post by Nick » Wed, 25 May 2016 14:47

Buna ziua,
Iata ca dupa mai putin de un an de la crearea acestei rocarii, plantele se simt excelent si s-au intins creand colonii frumoase si florifere. Opuntiile sunt pline de boboci, una dintre coloniile de Sedum la fel, Sempervivum si-a format o colonie frumoasa pornind de la o singura planta iar Euphorbia lathyris din semintele de la Gino sunt inalte si au capsule cu seminte la randul lor (mie asa imi par a fi capsule cu seminte desi s-ar putea sa ma insel, fiind prima oara cand am aceasta planta). Din pacate Echinocereusii si Escobariile nu le-am replantat pentru ca inca nu am inca certitudinea construirii unui spatiu ingradit si protector pentru rocarie si imi este greu sa le plantez si apoi sa le scot din nou la inceput de iarna. Doi Echonocereusi au inflorit acasa.
Dar iata si fotografiile de la fata locului:

Nu am numele Opuntiilor, ale Sedumilor si nici a Semperviviumului. La cactusi aveam etichetele folosite la ghivecele in care erau plantati. Dar formalitatile conteaza mai putin, important este ca merge bine si cred ca pe saptamana viitoare merg sa fac poze Opuntiilor inflorite, poate si Sedumului.
Numai bine!

User avatar
Sabine
Posts: 40
Joined: Mon, 21 Apr 2014 17:14
Location: Bucuresti

Re: Rock garden Nick

Post by Sabine » Wed, 25 May 2016 16:46

Superb, Nick! Frumoasa evolutie :)

simi
Posts: 274
Joined: Tue, 01 Jul 2014 17:25
Location: Bucuresti

Re: Rock garden Nick

Post by simi » Wed, 25 May 2016 16:57

Minunata gradina! :aplauze2: iata ce inseamna talent "udat cu sudoare"

User avatar
Nick
Posts: 159
Joined: Thu, 22 Mar 2012 08:55
Location: Galati

Re: Rock garden Nick

Post by Nick » Thu, 16 Jun 2016 17:31

Buna ziua,
Astazi am facut o vizita la rocarie, care arata minunat. Totul este inflorit sau aproape de inflorire, gazele zboara din floare in floare.
Iata in imagine o Opuntie inflorita, Sedum cu flori albe in stanga si cu flori galbene in dreapta si Euphorbiile care sunt ditamai tufele:

Opuntia inflorita:

Si floarea Opuntiei cu un vizitator mic si negru care se agita printre stamine:

Am mai plantat cateva Sempervivum primite de la Gino (Multumesc!) si cateva fire de Sedum caruia nu-i cunosc numele(in imagine Sedum era inca la mine acasa):
.
La cat s-au extins coloniile de Opuntia si Sedum cred ca trebuie sa dublez spatiul sau sa mai tai din ele. Inca nu am reusit sa execut minisera pe acest spatiu asa ca nu ma incumet sa plantez cactusii hardy(Escobarii si Echinocereusi), care ar avea de suferit la iarna daca vreun neatent da cu lopata sa ia zapada de pe rocarie. Nu vreau sa-i pierd inainte de a face ceva frumos cu ei. Materialele sunt mai este necesar timpul si oamenii care sa planteze stalpii. Seful a promis :grin: si ma astept sa se tina de cuvant insa are atatea pe cap incat il inteleg.
Numai bine!

User avatar
Sabine
Posts: 40
Joined: Mon, 21 Apr 2014 17:14
Location: Bucuresti

Re: Rock garden Nick

Post by Sabine » Fri, 17 Jun 2016 19:29

Foarte frumos! Parca ieri povesteai despre ce-aveai de gand sa faci, si uite ca azi ti-ai realizat dorinta! Minunat, Nick!

User avatar
Nick
Posts: 159
Joined: Thu, 22 Mar 2012 08:55
Location: Galati

Re: Rock garden Nick

Post by Nick » Fri, 17 Jun 2016 20:38

Este o incantare sa privesti micul petec de verdeata. Partea neplacuta este produsa de buruieni care dupa ploile care au tot udat pamantul s-au inmultit si incearca sa acopere plantele mele. Noroc de colegele de serviciu care din cand in cand ies la plivit si mai curata locul :grin: :aplauze2: . Le iubesc pentru asta si nu numai ci si pentru ca sunt colege minunate.
Ieri cand am ajuns acolo am dat din nou peste buruieni si am dat si eu iama prin ele. Bineinteles ca m-am ales cu mainile pline de ace de la Opuntii dar nu conteaza, plantele inflorite oferindu-mi satisfactia necesara astfel incat sa nu mai simt usturimea intepaturilor.
Daca reusesc sa plantez si ceilalti cactusi voi fi pe deplin satisfacut de munca depusa.
Imi puteti recomanda un erbicid pentru a scapa de buruieni si care sa nu afecteze cactusii? Poate cineva s-a mai confruntat cu asa ceva.
Numai bine!

Post Reply

Return to “Rocarii, amenajari exterioare”