Sol mineral

Post Reply
cenumesapunn

Sol mineral

Post by cenumesapunn » Thu, 14 May 2020 23:18

Salut! De unde as putea cumpara sol mineral? Sau roci sparte, dacit, tuf vulcanic, zeolit? Am tot cautat, dar in magazine nimic.

AlexandruDragomir

Re: Sol mineral

Post by AlexandruDragomir » Tue, 26 May 2020 22:48

Salutare.

Depinde si de cantitate.
Roci sparte, mai ales granit, puteti gasi pe langa statii de concasare, cariere, balastiere.
Dar trebuie sa fie usor de spart si sa nu aiba urme de calcar. Asta pentru cantitati mai mari.
Zeolit puteti cumpara de la Enviro Naturals (https://enviro-naturals.com/). Sunt producatori autohtoni si vand si cantitati mai mari. Cred ca cel pentru filtrare apa piscina este granulatie okay si pentru cactusi. Eu am luat cantitati mai mici, foarte multumit. Dar nu poate fi element predominant in amestec zeolitul.
Tuf vulcanic, pumice, roca vulcanica, akadama, vermiculit pe la Atelier Bonsai, Succulent Garden, Secret Garden vedeti ce au, dar e destul de scumpa roca vulcanica. Daca nu, in muntii din Maramures sunt zone cu roca vulcanica buna, daca ajungeti.
Perlit gasiti prin majoritatea magazinelor de bricolaj.
Dacit, hmm. Cam greu, e usor de confundat cu granitul. In principiu strans de prin natura, din locuri in care e denaturat, sfaramicios.
Eu strang mineral din zona Mehedinti, merg cu masina in locurile mele si iau cu sacii. Fiecare are locurile lui, gasite de-a lungul timpului.
Se pot cumpara si roci vulcanice si iese un amestec okay cu pumice, zeolit etc, dar e cam scump.
Puteti vb cu Cristi Neciu sau cineva care are nr. de telefon al domnului de la Cluj care concasa Mineral Marvel. Nu stiu daca se mai face, erau saci cu sol mineral foarte bun.
Puteti folosi si caramida / tigla artizanala pisata, nisip grosier. Daca nu puteti face rost de roci.

Numai bine.
Alexandru Buse-Dragomir, Craiova :bere-noroc:

Post Reply

Return to “Soluri, ghivece, transplantari”