Cacti of Texas - Del Weniger

Post Reply
User avatar
Ovidiu
Posts: 348
Joined: Sat, 14 Jul 2012 07:24

Cacti of Texas - Del Weniger

Post by Ovidiu » Mon, 18 Mar 2013 21:41

Del Weniger (1923-1999) a fost un biolog pasionat si profesor de biologie deosebit de indragit si apreciat de elevii sai. S-a nascut In Kansas, apoi s-a mutat in Texas, el insusi considerandu-se un fiu adoptat al Texasului pe care l-a indragit si l-a cercetat si explorat cu pasiunea s-a pentru natura, pasiune secondata de vastele lui cunostiinte in domeniu insotite de o minte si un spirt de observatie pe masura. In 1960 s-a alaturat Universitatii "Our Lady of the Lake" din San Antonio, Texas, de unde in 1988 s-a retras la pensie cu titlul de Profesor Emerit.
Ca rezultat al muncii lui a scris mai multe carti, din care doua despre cactusi, pe care i-a indragit si studiat si prin munca de teren.
Prima "Cacti of The Southwest" (se refera la aria din sud-vestul SUA), este o prezentare exhaustiva a cactusilor cunoscuti in zona pe care o trateaza. A doua, un ghid de teren, "Cacti of Texas and neighboring states" este o sinteza actualizata a primei, axata pe cactusii din Texas si statele invecinate ale Texasului.
Cartile lui, nu numai cele despre cactusi, au fost deosebit de apreciate si au primit premii si recunoastere la nivel inalt, cartile lui fiind si azi cautate.
Aportul lui in domeniul studiului cactusilor a primit si o recunoastere aparte. In onoarea lui a fost numita o specie nou descoperita: Echinocereus wenigeri (azi reclasificat sub numele de Echinocereus pectinatus v. wenigeri)

http://www.flickr.com/photos/fila07/5169243932/

Am ambele carti si mi le-am pus in fata mea acum cat am scris. Carti extraordinare pentru cei interesati in domeniu si poze pe masura!
Cartea "Cacti of Texas and neighboring states" poate fi citita si descarcata de oricine este doritor iar prima carte "Cati of the Southwest" poate fi citita online.
Mostenitorii dreptului sau de autor, membrii supravietuitori ai familiei lui, si-au dat acordul ca acestea sa fie publicate online astfel incat munca profesorului sa fie accesibila in mod gratuit oricui doreste sa se informeze.

Se pot descarca in format PDF de pe pagina Cactus.pro

http://www.cactuspro.com/biblio/en:weniger

Redau si adresa directa (PDF)

http://www.cactuspro.com/biblio_fichier ... exas_O.pdf

Cartea este in engleza si, cum am scris mai sus, insotita de poze ale plantelor prezentate.

Prima carte, "Cacti of the Southwest" poate fi citita/consultata, online, aici

http://www.cactuspro.com/lecture/Wenige ... -1.en.html


Multumiri familiei profesorului pentru gestul lor nobil cat si paginii gazda a textului online.

Post Reply

Return to “Link-uri utile”