Colectionarul anului 2013

Avatar utilizator
Gino
Mesaje: 566
Membru din: Mar, 31 Ian 2012 18:21
Localitate: Bucuresti

Colectionarul anului 2013

Mesaj de Gino » Joi, 26 Dec 2013 13:19

Salutare tuturor

La sfarsit de an va propun sa nominalizati care este colectionarul anului in opinia voastra, aducand, daca se poate si argumente pentru nominalizare.
Este cat se poate de sigur ca veti avea de unde alege.
Sunt multe colectii interesante in Romania pe care multi dintre voi le-au vazut la fata locului sau de pe forumuri si Facebook.
In opinia mea, fara sa o fi vazut cu ochii mei, gratie aranjamentelor si amenajarilor de exceptie dar si a plantelor, cactusi si suculente, plante rare, cea mai frumoasa colectie este a domnului Basarab Popa de la Constanta.
Alte puncte de reper in alegerile voastre pot fi colectiile Vida Gheza (Grigore), Levai Melchior, Titus Simen, Neciu Cristian, Eugen Belu, Sorin Copacescu, Floca Ionut, Andreea Niculescu, Mircea Pop, Valentin Posea, László Ambrus, Mihai Ionescu, Tar Alexandru, Marius Dumbraian, Stelian Popa, Condoros Teofil, Carciumaru Marian, Lacy Szanto, Marius Volcovinschi, Demeter Zsolt-Mihail, Placintar Vasile, Marcu Nicolae, Sorin Bobis, Adrian Popa, George Nitu, Bogdan Naidin, Jit Anca Cristina, István Ernö Lőrincz, Korda Árpád, Mihai Dunca, George Maiuru, Fabian Vanghele, Alex Baciu ...si lista ar putea continua.
Ordinea din enumerare este pur aleatorie si cu siguranta mai sunt destui colectionari nementionati, aceasta nu inseamna ca nu pot primi calificativul de "colectionarul anului 2013"
Alegerea va apartine !

Alegerea mea este domnul Petre Dobrota de la Braila !
Seniorul cactusismului romanesc !


Pentru ca : Este cel mai batran colectionar roman in viata din Romania, iar colectia dumnealui reuneste plante de exceptie, multe dintre ele unice ca varsta in tara. Este primul autor al unei lucrari dedicate cactusilor din Romania, cartea domniei sale " Cactusii" implinind anul acesta 40 de ani de la lansare.

Asteptam cu interes propunerile voastre !
Gino

Avatar utilizator
Cristi
Mesaje: 1641
Membru din: Lun, 30 Ian 2012 23:51
Localitate: Gilau, Cluj
Contact:

Re: Colectionarul anului 2013

Mesaj de Cristi » Joi, 26 Dec 2013 22:13

In aceste zile am discutat atat cu domnul Dobrota cat si cu domnul Copacescu. Domnul Copacescu se simte bine, are tonus bun si a promis ca anul viitor iese din Craiova si face plimbari cactusiste dupa o pauza de cativa ani.
Domnul Dobrota a avut un inceput de an greu, acum se simte mai bine. Am si reusit cu Andreea si Gino sa il vizitam in acest an, i-am inmanat placheta forumurilor stapelia.ro si cactusi.net. In acest context subscriu opiniei lui Gino si consider ca domnul Dobrota este personalitatea cactusistica a anului 2013.
Fiecare din cei doi sunt oameni cu peste 40 de ani de cactusi la activ, fara intrerupere. Au trait printre cactusi, au scris despre cactusi, au colectii deosebite si in prezent. Jos palaria!
cactus wizard

Avatar utilizator
George
Mesaje: 117
Membru din: Joi, 16 Aug 2012 13:03
Localitate: Pitesti
Contact:

Re: Colectionarul anului 2013

Mesaj de George » Sâm, 28 Dec 2013 21:42

Salutare tuturor, La Multi Ani... 2014 bate la usa, e vreme de tras linie si facut statistici, calcule, planuri noi,; fiecare dupa cum considera.
Eu propun pe Domnul Sorin Copacescu, atat pentru colectia sa, cat mai ales pentru cartea sa la care sunt sigur ca a muncit destul de mult, tinand cont de data aparitiei si de complexitatea materialelor publicate. :aplauze1: :jos-palaria: Un an nou cu bucurii!!
O femeie frumoasă e o bijuterie, o femeie bună e o comoara întreagă.

Avatar utilizator
Gino
Mesaje: 566
Membru din: Mar, 31 Ian 2012 18:21
Localitate: Bucuresti

Re: Colectionarul anului 2013

Mesaj de Gino » Sâm, 28 Dec 2013 22:01

Buna seara
Salut George

Multumesc pentru mesaj, implicit punct de vedere / propunere.
Eu si Cristi asteptam cat mai multe propuneri pentru a putea nominaliza la sfarsitul lui ianuarie 2014, colectionarul anului 2013.
De fapt noi cei de aici decidem.
Cel / cea care va intruni cele mai multe nominalizari, va primi o diploma de onoare care va atesta titulatura de colectionarul anului 2013, decernata de membrii acestui forum.
Am spus si cu alte ocazii ca cei mai merituosi dintre noi trebuiesc rasplatiti.
Gino

Scrie răspuns

Înapoi la “Colectii publice si private”